ERGO: Η επιτυχία επαναλαμβάνεται

Ασφαλιστικό ΝΑΙ, Τεύχος 159, Μάρτιος - Απρίλιος 2016

Ο κ. Θεόδωρος Κοκκάλας έχει κάθε λόγο να δηλώνει ευχαριστημένος με την πορεία της Ergo Ασφαλιστικής. Για μια ακόμη χρονιά (το 2015) βρέθηκε στην τρίτη θέση με βάση την παραγωγή ασφαλίστρων μεταξύ όλων των ασφαλιστικών εταιρειών γενικών ασφαλίσεων της χώρας, διευρύνοντας περαιτέρω το μερίδιο αγοράς της. Η Ergo Ασφαλιστική είναι η μοναδική μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις γενικές ασφαλίσεις που αύξησε το 2015 την παραγωγή της σε σύγκριση με το 2014.

Η παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας αυξήθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το nextdeal.gr, κατά 1,82% στα 139,8 εκατ. ευρώ έναντι 137,3 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Ήταν μία ακόμη θετική χρονιά για την Ergo Ασφαλιστική, η οποία έκλεισε με κέρδη ύψους 35 εκατ. ευρώ. Όλο αυτό το θετικό κλίμα αποτυπώθηκε και στην εκδήλωση βραβεύσεων της εταιρείας. Νέος κόσμος, περισσότερος κόσμος συνεργάζεται πλέον με την Ergo Ασφαλιστική. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αναγνωρίζουν ένα στενό συνεργάτη στην Ergo Ασφαλιστική, ο οποίος θα κάνει νέα βήματα προόδου αμέσως μόλις λήξουν και ορισμένες εκκρεμότητες, για τις οποίες βέβαια δεν είναι υπεύθυνη η Ergo.

Ο κ. Θοδωρής Κοκκάλας, μπορεί τώρα να μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, όμως δεν παύει να δηλώνει κάθε φορά την αισιοδοξία του για την πορεία της Ergo Ασφαλιστικής. Γι' αυτό και δεν τον κουράζει η μονοτονία των επιτυχιών, όπως πολύ εύστοχα έγραψε στο τελευταίο τεύχος του «Ergo magazine» από το οποίο παρουσιάζουμε το άρθρο του κ. Κοκκάλα.

«Αγαπητοί συνεργάτες Είναι αυτονόητο ότι κανείς μας δεν συμπαθεί την επανάληψη και τη ρουτίνα. Η επαναληψιμότητα μας φθείρει ψυχολογικά και μπορεί να μας οδηγήσει στο να χάσουμε το ενδιαφέρον και φυσικά τον ενθουσιασμό μας.

Παρ' όλα αυτά υπάρχει κάτι που επαναλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια, δέκα συγκεκριμένα, που όχι μόνο δεν με κουράζει αλλά με κάνει κάθε φορά να αισθάνομαι υπέροχα.

Αναφέρομαι στα αποτελέσματα της εταιρείας μας, στο επιχειρησιακό περιβάλλον που έχουμε διαμορφώσει και την προοπτική που έχουμε προδιαγράψει για τα επόμενα χρόνια.

Δεν κουράζομαι καθόλου, μετά από το κλείσιμο μιας ακόμη χρονιάς, να μιλάω για τις μικρές ή και μεγάλες επιτυχίες μας, το κλίμα σιγουριάς και σταθερότητας που έχουμε δημιουργήσει για τους πελάτες, τους συνεργάτες και το προσωπικό μας, για το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, οργάνωσης και ετοιμότητας ενόψει Solvency II, για τη δυναμική που έχουμε διαμορφώσει και σε επίπεδο εταιρικού δικτύου πωλήσεων αλλά και στο χώρο του Bancassurance.

Δεν με κουράζει καθόλου να διαπιστώνω τη συνεχή επένδυση στο ανθρώπινο αλλά και στο τεχνολογικό κεφάλαιο, να περιγράφω χωρίς αναστολές τους πολύ φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης και αξιοποίησης των ευκαιριών που προσφέρει η ελληνική αγορά, ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Όχι, δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια όταν πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμη επιβεβαίωση της σωστής και επιτυχημένης πορείας μας.

Έχουμε την πολυτέλεια, όχι βέβαια τυχαία, να χαμογελούμε και να είμαστε -παρά τις αντιξοότητες της εποχής μας- ιδιαίτεροι δημιουργικοί και αισιόδοξοι. Και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη που μας αναλογεί, να μην εφησυχάζουμε όσο οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες και συχνά κρίσιμες, προκειμένου όχι μόνο να διατηρήσουμε ανέπαφο αυτό που έχουμε πετύχει αλλά συνάμα να χαράξουμε μια μελλοντική πορεία αντάξια των υψηλών προσδοκιών όλων όσοι απαρτίζουν την οικογένεια της ERGO.

Θεόδωρος Κοκκάλας»