Όχι άλλο κούρεμα

Ασφαλιστικό ΝΑΙ, Τεύχος 158, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2016

Σύμφωνα με όσα φθάνουν στο www.nextdeal.gr, η μεγάλη καταστροφή και κατηφόρα της ασφαλιστικής αγοράς δεν έχει μόνο αιτία την οικονομική κρίση αλλά και την «αλλοπρόσαλλη» στάση όλων εναντίον των διαμεσολαβούντων.

Τους «ρήμαξαν» κυριολεκτικά με κάθε αφορμή και ευκαιρία! Στην εποχή της κρίσης τους πήραν δικαιώματα, προμήθειες, χαρτοφυλάκια, συμβάσεις, γραφεία, τίτλους, ίσα τιμολόγια, προϋπηρεσίες και τους «κόλλησαν» στον τοίχο με δάνεια και διακανονισμούς απελπισίας. Τώρα κάποιοι, κυρίως πολυδιαφημιζόμενοι «υποστηρικτές» δήθεν των ασφαλιστών, ζητάνε καιτόκο, αν και ξέρουν ότι οι διαμεσολαβούντες δεν έχουν το κεφάλαιο – όχι τον τόκο! Τους κούρεψαν τα πάντα!

Οι ασφαλιστές μας ξυπνάνε το πρωί και δεν ξέρουν «πού να κρυφτούν» από τα χρέη και τους ζαλίζουν με τάχα επιμορφωτικά σεμινάρια και ομιλίες και συνταγές επιτυχίας και ακαδημίες και συλλαλητήρια τη στιγμή που δεν μπορούν να «σταυρώσουν» πελάτη που όλη η Ελλάδα πεινάει και «αργοπεθαίνει» στην ανεργία και τη βαριά φορολογία…

Σπάνε τα τηλέφωνα του www.nextdeal.gr από δυσαρεστημένους διαμεσολαβούντες που κοιτάνε και ξανακοιτάνε τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες μήπως και μπήκε κάποια αμοιβή ή προμήθεια να πάρουν γάλα στα παιδιά και ψωμί και κάποιοι «παίζουν» με τον πόνο τους με ανύπαρκτες επιτυχίες και χορηγίες και ποσοστά φερεγγυότητας.

Από όλες τις γωνίες της πατρίδας μας έρχονται μηνύματα εγκατάλειψης του επαγγέλματος και οι άδειες συνεχώς λιγοστεύουν… αντίθετα με την εισροή στο πωλησιακό δυναμικό εναλλακτικών δικτύων τραπεζικών υπαλλήλων, direct πωλήσεων, πακέτων extra δώρων κ.λπ. κ.λπ.

Δυστυχώς σε λίγο όχι τόκο δεν θα εισπράττουν κάποιες εταιρείες, αλλά ούτε κεφάλαια και ίσως δεν θα υπάρχουν και οι ίδιες… Ας σταματήσουν τα ψέματα και τα «μούσια» και ας συνέλθουν από το λήθαργο όσοι κρατάνε τις ασφάλειες κάτω από το 2% του ΑΕΠ! Όχι άλλο κούρεμα στο επάγγελμα του διαμεσολαβητή! Και βεβαίως το nextdeal.gr γνωρίζει ότι και οι διαμεσολαβητές δεν χειρίστηκαν σωστά τα προνόμια που είχαν και δεν τίμησαν πολλοί από αυτούς το ασφάλιστρο των πελατών τους και δεν τα απέδιδαν έγκαιρα στις εταιρείες. Πολλοί ήταν αυτοί που με ασφάλιστρα πελατών έκαναν άλλες δουλειές και προξένησαν ζημιά στο κύρος της διαμεσολάβησης αλλά και στις σχέσεις διαμεσολαβητών – ασφαλιστικών εταιρειών.

 

(αναδημοσίευση από nextdeal.gr)