Με ευρωπαϊκό αέρα η Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Ασφαλιστικό ΝΑΙ, Τεύχος 158, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2016

ΜΕ ΥΨΗΛΉ κερδοφορία,πλήρη κάλυψη των κεφαλαιακών απαιτήσεων και πανέτοιμη σε ότι αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες και την διακυβέρνηση υποδέχθηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο το γνωστό ως Solvency II, η Συνεταιριστική Ασφαλιστική.

Τα κέρδη της Συνεταιριστικής για το 2015 φθάνουν τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ όπως μαθαίνουμε έχουν υλοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες δράσεις προκειμένου η εσωτερική λειτουργία της εταιρείας να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του νέου νόμου που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική με πρόεδρο τον κ. Θωμά Ιωαννίδη και γενικό διευθυντή τον κ. Δημήτρη Ζορμπά είναι επιτυχημένο παράδειγμα εκπροσώπου της κοινωνικής οικονομίας της συνεταιριστικής ιδέας που γνωρίζει τεράστια άνθηση σε όλη την Ευρώπη. Με μετόχους αποκλειστικά συνεταιριστικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις, από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και συνεταιριστικούς οργανισμούς από όλη τη χώρας μας η Συνεταιριστική Ασφαλιστική αντιμετωπίζει το μέλλον με ιδιαίτερη αισιοδοξία. Ξεπέρασε με επιτυχία τον τεράστιο σκόπελο του PSI, υλοποιεί μία υγιή τιμολογιακή πολιτική σε όλους τους κλάδους και εισάγει νέα προϊόντα σε όλους τους κλάδους και πρωτίστως στον κλάδο ασφάλισης υγείας. Οι άνθρωποι της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής εργάζονται σκληρά και έχουν καταφέρει να είναι ξεχωριστά μέλη της ισχυρής οικογένειας των ευρωπαϊκών συνεταιριστικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Τα νούμερα ζαλίζουν. Οι ασφαλιστικοί συνεταιριστικοί (mutual) οργανισμοί της Ευρώπης αντιπροσωπεύουν το 16% της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς, παραγωγή 180 δις. ευρώ επενδύσεις 1,16 τρις. ευρώ, απασχολούν 200.000 ανθρώπους και εξυπηρετούν 230εκατ. πολίτες.