Τεύχος 192, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2021

 • Πολυσέλιδο αφιέρωμα στην κλιματική αλλαγή
 • Άρθρο Εκδότη: Η Φύσις μάς έδωσε μία γλώσσα και δύο αυτιά, για να ακούμε διπλάσια απ’ όσα λέμε!
 • Γρηγόρης Φιλ. Κωσταράς: O φθόγγος και το ήθος της ελληνικής ελευθερίας
 • Το Ασφαλιστικό ΝΑΙ στην 9η Allianz Motor Day
 • EIOPA: Διαβάστε πως κινήθηκαν η παραγωγή ζωής και γενικών ασφαλίσεωνστην  Ευρώπη το 2020 με αναλυτικούς πίνακες
 • INTERASCO: Αναλυτικό ρεπορτάζ από την φετινή συνάντηση των 80 σε κορυφαίων και διακεκριμένων πρακτόρων, μεσιτών και  διοικητικών στελεχών της εταιρείας στο Costa Navarino
 • ΘΕΜΑ: Τα κίνητρα των ανθρώπων, οι έπαινοι, τα βραβεία και το χρήμα στη ζωή τους
 • ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
 • ΑΚΟΣ: Τι δείχνει η έρευνα για τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα πρόληψης.
 • Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά: Οι συνέπειες της πανδημίας στους καρκινοπαθείς
 • Συνεντεύξεις: Αντώνης Αυγερινός, Θεόδωρος Αγοραστός, Βαρδής Κορδεράς
 • Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά: Το στρατηγικό σχέδιο ενίσχυσης των επαγγελματικών συντάξεων
 • Διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα: Φέρνουν μεγάλες αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο

Επίκαιρο παρά ποτέ με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην κλιματική αλλαγή -την ημέρα  που  μιλάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή- κυκλοφορεί το Ασφαλιστικό ΝΑΙ.

Διαβάστε την πρόταση σχετικά με την κλιματική αλλαγή που καταθέτει ασφαλιστικός όμιλος διαμεσολάβησης Howden και παρουσιάζει το Ασφαλιστικό ΝΑΙ. Συγκεκριμένα αναδεικνύει πώς οι ασφαλιστικές μπορούν να «ξεκλειδώσουν» ιδιωτικά κεφάλαια και να δημιουργήσουν βιώσιμες αγορές για το κοινό καλό, εν όψει της κλιματικής αλλαγής.

Και όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά η ασφάλιση πρέπει να είναι το μέτωπο και το κέντρο των πολιτικών για την κινητοποίηση κεφαλαίων και την ανάπτυξη λύσεων.

Άρθρο Εκδότη: Η Φύσις μάς έδωσε μία γλώσσα και δύο αυτιά, για να ακούμε διπλάσια απ’ όσα λέμε!

Διαβάστε τι γράφει στο άρθρο του ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου, που όλοι πρέπει να διαβάσουμε, για τη σοφία των σοφών και φιλοσόφων, που δικαιώθηκαν στους αιώνες με όσα είπαν και θα βοηθούσαν ίσως πολλούς, που με την πολυλογία και φλυαρία τους λένε πολλά με το ένα στόμα και δεν ακούνε με τα δύο αυτιά.

ΣυΝΑΙσθηματικά

«O φθόγγος και το ήθος της ελληνικής ελευθερίας» είναι το θέμα που αναπτύσσει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόρη Φιλ. Κωσταρά με αφορμή το έπος του 1940.

Το Ασφαλιστικό ΝΑΙ στην 9η Allianz Motor Day

Ο  Κωστής Σπύρου πήγε στην διεθνή έκθεση της Allianz που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο  ερευνών και τεχνολογίας και έχει πλούσιο ρεπορτάζ από τις συναντήσεις που είχε σχετικά με τους νομικούς και τεχνικούς κινδύνους της αυτόνομης οδήγησης.

EIOPA: Διαβάστε πως κινήθηκαν η παραγωγή ζωής και γενικών ασφαλίσεωνστην  Ευρώπη το 2020 με αναλυτικούς πίνακες. Του Λάμπρου Καραγεώργου.

INTERASCO: Αναλυτικό ρεπορτάζ από την φετινή συνάντηση των 80 σε κορυφαίων και διακεκριμένων πρακτόρων, μεσιτών και  διοικητικών στελεχών της εταιρείας στο Costa Navarino, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

ΘΕΜΑ: Τα κίνητρα των ανθρώπων, οι έπαινοι, τα βραβεία και το χρήμα στη ζωή τους

Μελετήστε το θέμα για τα κίνητρα και κυρίως σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους στις πωλήσεις.
Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι «Απόψεις του Ιωάννου Χρυσοστόμου για τον έπαινο», άρθρο της ψυχολόγου Σμαρούλας Παντελή με τίτλο «Δεν αρκεί να λες μπράβο στους συνεργάτες σου!» και άρθρο του ψυχολόγου Βαγγέλη Βερτόπουλου με τίτλο «Η σημασία της αναγνώρισης και της επιβράβευσης».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Από το 1884 στην πρώτη γραμμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας!
Διαβάστε για την ιστορία και η εξέλιξη του νοσοκομείου, που είναι στενά δεμένη με την ιστορία και την εξέλιξη όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της Ελλάδας.

Έρευνες

ΑΚΟΣ: Τι δείχνει η έρευνα για τις στάσεις και τις αντιλήψεις των πολιτών σε θέματα πρόληψης. Πώς το διαδίκτυο  είναι ο βασικός οδηγός για εμβόλια και υγεία.

Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά: Οι συνέπειες της πανδημίας στους καρκινοπαθείς.

Συνεντεύξεις

Αντώνης Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 • Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πνοή ζωής και ελπίδας για κάθε πάσχοντα
 • Θεόδωρος Αγοραστός, Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής HPV εταιρείας
 • Ο εμβολιασμός κατά του HPV είναι μία οικονομικά αποδοτική λύση για το σύστημα υγείας
 • Βαρδής Κορδεράς, Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord
 • Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος στην Ελλάδα
 • Διαβάστε επίσης σε 40 σελίδες όλα τα νέα από τον χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας και των φαρμακευτικών εταιρειών, που επιμελούνται οι δημοσιογράφοι του ΝΑΙ και κυρίως οι Άρης Μπερζοβίτης και Ανθή Αγγελοπούλου.
 • Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά

Ένα αναλυτικό ρεπορτάζ του ανταποκριτή μας στην Κύπρο Γιάννη Σεϊτανίδη για το στρατηγικό σχέδιο ενίσχυσης των επαγγελματικών συντάξεων.

Αυτοκίνητο

Διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα: Φέρνουν μεγάλες αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο. Του συνεργάτη μας Γιώργου Μούζου.

Διαβάστε ακόμη, άρθρα, αναλύσεις, μελέτες και την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ.

Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με αποκαλύψεις.

 

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση (πατήστε το σύμβολο + (zoom in) για μεγαλύτερη μεγέθυνση).

 

 
Γίνε συνδρομητής