Τεύχος 191, Ιούλιος - Αύγουστος 2021

 • Γρηγόρης Φιλ. Κωσταράς: «Γυναικείον Δράμα» - Δραστηριότητα και Δίκαιη Πολιτεία
 • Γράφουν οι: Δημήτρης Τσεκούρας, Μαρουσώ Τρέσσου, Βασιλεία Κελεσίδη,  Αντώνιος Δουνδουλάκης, Θάλεια Αγγελίδη
 • Άρθρο Εκδότη: Σχολεία, Ασχολία και Βιβλία, για μόρφωση και Τέχνες!
 • Κλιματική Αλλαγή και ασφαλιστικός κλάδος. Πόσο τον αφορά;
 • Συνεντεύξεις: Μαρία Συρεγγέλα, Νικόλαος Ζιάκας, Φλώρα Μπακοπούλου
 • Νοσοκομείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»: Το Νοσοκομείο των Προσφύγων του 1922!
 • Γιάννης Υφαντόπουλος: Φαρμακευτικές πολιτικές και αποτίμηση της αποδοτικότητας του Συστήματος Υγείας την περίοδο των μνημονίων!
 • Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά: Κενά στην εποπτεία της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς

Σε ένα από τα πιο δύσκολα θέματα επιχειρεί το Ασφαλιστικό ΝΑΙ. Τι είπαν οι φιλόσοφοι για τη γυναικεία δραστηριότητα. Τι είπε ο Πλάτων στην Πολιτεία; Ποιες είναι οι απόψεις Αριστοτέλη, Περικλή, Ευριπίδη, Απόστολου Παύλου για τη γυναίκα; Πώς προσέγγισε το θέμα ο Ζαίρεν Κίρκεγκωρ, ο Νίτσε, ο Τολστόι, ο Γκόρκι, ο Τσέχωφ, ο Βολταίρος. Οι άνθρωποι του δημόσιου βίου και οι ασφαλιστές θα μάθουν πολλά χρήσιμα.

Το αφιέρωμα ξεκινά με το εξαιρετικό άρθρο του καθηγητή κ. Γρηγόρη Φιλ. Κωσταρά στα ΣυΝΑΙσθηματικά με τίτλο «Γυναικείον Δράμα» - Δραστηριότητα και Δίκαιη Πολιτεία.

Και όπως σημειώνει ο καθηγητής Κωσταράς «Γυναικείον Δράμα» είναι μία φράση πολύσημη και εξαιτίας της πολυσημίας της σχεδόν αμετάφραστη, που σημαίνει δραστηριότητα.

Τι είναι η δίκαιη πολιτεία και ποια η θέση της γυναίκας μέσα σ’ αυτή; Ποιες ήταν οι αντιλήψεις των χρόνων πριν από τον Πλάτωνα και των συγχρόνων του; Πόσον επηρεάζουν οι πλατωνικές απόψεις τους βαθείς μετασχηματισμούς της εποχής μας; σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Κωσταράς.Η γυναίκα, έγραψαν οι Έλληνες φιλόσοφοι, ομοιάζει με τη Γη, που είναι καλλιεργήσιμη και βγάζει καρπούς. «Γυνή, παρά το γεννάν,ή Γη εοικέναι (ομοιάζει με τη Γη), εν τω σπείρεσθαι και γεννάν», αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα του αφιερώματος ο εκδότης Ευάγγελος Σπύρου.

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα διαβάστε άρθρα από γυναίκες και άρθρα που αφορούν τη γυναίκα.

Ειδικότερα διαβάστε:

 • Νομική Προστασία και γυναίκες
  Του Δημήτρη Τσεκούρα, CEO ARAG Hellas
 • «Η γυναίκα θέλει φροντίδα πρωτοβάθμια και κατανόηση!»
  Γράφει η Μαρουσώ Τρέσσου, εμπορική διευθύντρια Affidea Ελλάδος
 • Γυναίκα ασφαλίστρια όπως τη ξέρω
  Γράφει η Βασιλεία Κελεσίδη
 • Ξέρουν οι ασφαλιστές να συνομιλούν με τις γυναίκες;
  Γράφει ο Αντώνιος Δουνδουλάκης
 • Γυναίκες και πανδημία: Λύσεις που «θωρακίζουν» την ψυχοσωματική μας υγεία
  Γράφει η Θάλεια Αγγελίδη

Κλιματική Αλλαγή και ασφαλιστικός κλάδος. Πόσο τον αφορά;

Το Ασφαλιστικό ΝΑΙ ανοίγει το φάκελο Κλιματική Αλλαγή ή Κλιματική Κρίση και με στόχο να αναδείξει αυτό το σοβαρό θέμα που αγγίζει και την ασφαλιστική αγορά, θα εντάξει στις σελίδες του μόνιμη στήλη.

Σε αυτό το τεύχος διαβάστε για τις Πράσινες Πρακτικές της Interamerican,τη στρατηγική της Generali για βιώσιμη ανάπτυξη και απεξάρτηση από τον Άνθρακα και τα βασικά σημεία της παγκόσμιας στρατηγικής του ομίλου Allianz για την κλιματική αλλαγή.

Συνεντεύξεις

 • Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας στον Κωστή Σπύρου
  «Θα βοηθήσω την καθημερινότητα των γυναικών!»
 • Νικόλαος Ζιάκας, Καθηγητής. Οφθαλμολογίας ΑΠΘ, διευθυντής της μονάδας μεταμόσχευσης ιστών κερατοειδούς ΣΓΝΘ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
  «Η χαρά και η ικανοποίηση της προσφοράς όρασης μέσα από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση είναι μοναδική»
 • Φλώρα Μπακοπούλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής. Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Επιτροπής αξιολόγησης φαρμάκων
  «Επιταχύνεται η αξιολόγηση φακέλων για νέες θεραπείες»

Νοσοκομείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
Το Νοσοκομείο των Προσφύγων του 1922! Μια ιστορική αναδρομή στο νοσοκομείο που κτίστηκε στο τέλος του 19ου αιώνα και προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς μέχρι σήμερα.

ΕΡΕΥΝΑ
Φαρμακευτικές πολιτικές και αποτίμηση της αποδοτικότητας του Συστήματος Υγείας την περίοδο των μνημονίων! Του καθηγητή Γιάννη Υφαντόπουλου.

Διαβάστε επίσης όλα τα νέα από τον χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας και των φαρμακευτικών εταιρειών, που επιμελούνται οι δημοσιογράφοι του ΝΑΙ και κυρίως οι Άρης Μπερζοβίτης και Ανθή Αγγελοπούλου.

Άρθρο Εκδότη: Σχολεία, Ασχολία και Βιβλία, για μόρφωση και Τέχνες!
Σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας, αλλά κυρίως τον Σεπτέμβριο που ανοίγουν τα σχολεία, ας θυμόμαστε ότι «μάθη (= η μάθηση) φρένας αύξει», όπως δίδαξε ο Έλληνας φιλόσοφος Εμπεδοκλής! Και ουδέν ταχύτερον του νοός, για να πάει κάποιος κάπου! Νους, δε, αρχικός εστί του λόγου, ο δε λόγος υπηρετικός του νου, κατά τον Πλούταρχο, στο «Περί Παίδων Αγωγής»,σημειώνει στο άρθρο του ο εκδότης Ευάγγελος Σπύρου.

Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά

Κενά στην εποπτεία της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς
Ένα αναλυτικό ρεπορτάζ του συνεργάτη-ανταποκριτή μας στην Κύπρο δημοσιογράφου Γιάννη Σεϊτανίδη για την Ειδική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καταγράφει αδυναμίες στην Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Διαβάστε ακόμη, άρθρα, αναλύσεις, μελέτες και την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ.

Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με ερευνητική ματιά και αποκαλύψεις συλλεκτικές.

 

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση (πατήστε το σύμβολο + (zoom in) για μεγαλύτερη μεγέθυνση).

Γίνε συνδρομητής