Τεύχος 186, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2020

 • Η χειρουργική από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, με την επιστημονική επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή Χειρουργικής ΕΚΠΑ Ιωάννη Μπράμη

 • Διαβάστε για το Έπος του 1940 μέσα από αποκλειστικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει το Ασφαλιστικό ΝΑΙ
 • Άρθρο εκδότη: "Πλούσιοι και πτωχοί βαθύπλουτοι και πένητες ζουν ανάμεσά μας! Γνωρίστε τους και διαλέξτε τι θα γίνετε!"
 • Γιατροί και ασφαλιστική αγορά
 • Αναπροσαρμογή ισόβιων νοσοκομειακών προγραμμάτων
 • 40 σελίδες όλα τα νέα από τον χώρο της υγείας και των φαρμακευτικών εταιρειών
 • Οι ψυχολόγοι Σμαρούλα Παντελή και Βαγγέλης Βερτόπουλος δίνουν συμβουλές πως θα νικήσουμε το φόβο του κορονοϊού
 • Κύπρος: Tι δείχνουν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ασφαλιστικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Τη χειρουργική από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας παρουσιάζει το Ασφαλιστικό ΝΑΙ στο τεύχος που κυκλοφορεί με 174 σελίδες. Επιθυμώντας να βρει μια αφορμή, για να γνωρίσουν οι αναγνώστες μας στον ιατρικό κόσμο και την ασφαλιστική αγορά την ιστορία της Ελληνικής Χειρουργικής, παρουσιάζει σκέψεις, εικόνες και ιδέες, που πηγάζουν από τη μελέτη του έργου «Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Διαμέσου των Αιώνων», με την επιστημονική επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή Χειρουργικής ΕΚΠΑ Ιωάννη Μπράμη.

Διαβάστε επίσης, για την σημασία των ελληνικών λέξεων στην ιατρική ορολογία. Σύμφωνα με το έγκυρο ιατρικό λεξικό Dorland (Dorland’s Medical Dictionary), σε σύνολο 46.251 λέξεων, η ελληνική συμμετοχή ανέρχεται σε 24.862 λέξεις, δηλαδή σε ποσοστό 53,75%. Σε αυτόν όμως τον αριθμό, πρέπει να προστεθούν και οι λέξεις, οι οποίες είναι ελληνικές κατά το πρώτο ή το δεύτερο συνθετικό τους, οπότε στην περίπτωση αυτή το ποσοστό ανεβαίνει στο 68%. Δεν είναι τυχαίο που λέγεται: «Οι Έλληνες έχουν μια λέξη για το κάθε τι». Το έργο εξέδωσε ο Εκδοτικός Οίκος «Μίλητος».

Διαβάστε για το Έπος του 1940 μέσα από αποκλειστικά ντοκουμέντα που παρουσιάζει το Ασφαλιστικό ΝΑΙ.

 • Δείτε σε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ φωτογραφία στα χιονισμένα υψώματα του Πόγραδετς, τον αξέχαστο πολιτικό Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν πολιτικός εξόριστος σε κάποιο νησί και ζήτησε και πέτυχε από την τότε κυβέρνηση να σταλεί στο αλβανικό μέτωπο για να πολεμήσει ως απλός στρατιώτης.
  Τα αποκλειστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα ιστορικής αξίας από το αλβανικό μέτωπο εμπιστεύτηκε ο Αλέξανδρος Ταμπουράς στον εκδότη Ευάγγελο Σπύρου και δημοσιεύτηκαν στα Συναισθηματικά του ΝΑΙ (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 1992) με πρόλογο του αξέχαστου ποιητή μας Μιχάλη Κατσαρού που τότε ξεκίνησε να γράφει στο Ασφαλιστικό ΝΑΙ.
 • Διαβάστε γιατί η νικηφόρα μάχη στη Λυκορράχη την 1η Νοεμβρίου 1040 είχε σημαντική στρατηγική σημασία, και γιατί ήταν καταλυτική η σημασία των logistics (εφοδιασμός) στον πόλεμο. Διαβάστε άγνωστες πτυχές της ιστορίας με στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Σαμαρίνα, Δίστρατο Βωβούσα και τις αποτυχημένες προσπάθειες της Ιταλικής Διοίκησης για ανεφοδιασμό που έδωσε στον ελληνικό στρατό περισσότερο χρόνο για να προωθήσει δυνάμεις και εφόδια. Μία ιστορική ανάλυση από τον πρόεδρο του Ελληνικού Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης Τάσσο Παγώνη.

Διαβάστε για τον Πλούτο και τη φτώχεια στο άρθρο του εκδότη Ευάγγελου Σπύρου με τίτλο "Πλούσιοι και πτωχοί βαθύπλουτοι και πένητες ζουν ανάμεσά μας! Γνωρίστε τους και διαλέξτε τι θα γίνετε!".
Ας ανακαλύψουμε τι είναι η φιλανθρωπία, η αλήθεια, η καλοσύνη, η αλληλεγγύη, η ταπείνωση, η εγκράτεια, η αγαθοσύνη, το φιλότιμο, η ανθρωπιά. Είναι καλές γέφυρες μεταξύ φτώχειας-πλούτου και κάπου ενώνουν πολλούς και πολλά γράφει το άρθρο του ο Ευάγγελος Σπύρου.

Γιατροί και ασφαλιστική αγορά
Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών και οι κορυφαίοι γιατροί με γνώση όλων των προβλημάτων και ειλικρινή διάθεση και αποφασιστικότητα, είναι καιρός να καθίσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι, ώστε να τα επιλύσουν, τονίζει στο άρθρο του ο κ. Δημήτρης Λινός ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Lecturer Harvard Medical School.

Αναπροσαρμογή ισόβιων νοσοκομειακών προγραμμάτων
Αναλυτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λάμπρου Καραγεώργου για την επίλυση του θέματος μετά και τη διάταξη της κυβέρνηση να καθορισθούν οι κρίσιμοι δείκτες ή παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η αναπροσαρμογή ασφαλίστρων.

Διαβάστε επίσης σε 40 σελίδες όλα τα νέα από τον χώρο της υγείας και των φαρμακευτικών εταιρειών, που επιμελείται ο δημοσιογράφος Άρης Μπερζοβίτης.

Οι ψυχολόγοι Σμαρούλα Παντελή και Βαγγέλης Βερτόπουλος δίνουν συμβουλές πως θα νικήσουμε το φόβο του κορονοϊού.

Κύπρος: Διαβάστε τι δείχνουν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου τριών ασφαλιστικών εταιρειών με δραστηριότητα στην Κύπρο (Atlantic, Κόσμος Ασφαλιστική, Μινέρβα) και μία με δραστηριότητα στην Ελλάδα (Interlife) που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και αποτυπώνουν το ιδιαίτερο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.
Ένα ρεπορτάζ του ανταποκριτή μας Γιάννη Σεϊτανίδη.

Και όπως πάντα, όλες οι ειδήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, μελέτες συνεντεύξεις και το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING, μία μοναδική ενότητα με και εκπλήξεις.

 

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση (πατήστε το σύμβολο + (zoom in) για μεγαλύτερη μεγέθυνση).

Γίνε συνδρομητής