Τεύχος 170, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018

  • Αποκλειστική συνέντευξη του κ. Δημήτρη Μαζαράκη, προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Διευθύνοντος Συμβούλου της METLIFE
  • ΠΩΛΗΣΕΙΣ: Πόσο καλά γνωρίζετε την καριέρα του ασφαλιστή;
  • Νέος νόμος για τις εταιρείες οδικής βοήθειας
  • Άρθρο εκδότη: Οι έννοιες των λέξεων, η γνώση των ηλικιών, ο χρόνος και οι ασφαλίσεις ζωής!
  • Κοινωνική Ασφάλιση: Πόσο επιβαρύνονται οι ασφαλιστές από τις νέες εισφορές
  • Τεχνολογία: Οι «έξυπνες μηχανές» και ο ασφαλιστής
  • Συναισθηματικά: Ο Μακεδονικός Αγώνας Μέσα από τις Φωτογραφίες του!

Με αποκλειστική συνέντευξη του κ. Δημήτρη Μαζαράκη, προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Διευθύνοντος Συμβούλου της METLIFE στον εκδότη κ. Ευάγγελο Σπύρου, κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας το νέο Ασφαλιστικό ΝΑΙ με 132 σελίδες.

Διαβάστε τη συνέντευξη του ανθρώπου που ηγείται της ασφαλιστικής αγοράς και πριν φτάσει στις υψηλές βαθμίδες του χώρου ιδιωτικής ασφάλισης και τα επτάστερα ξενοδοχεία δούλεψε σκληρά εργαζόμενος σε οικοδομές και ανελκυστήρες, ακόμη και μεταφορέας σε νυχτερινές βάρδιες της λαχαναγοράς Αθηνών!

Διαβάστε ποιοι είναι οι στόχοι του.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ στην συνέντευξη του στο ΝΑΙ διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε περισσότεροι Έλληνες να εμπιστευτούν την Ιδιωτική Ασφάλιση, και η ασφαλιστική αγορά να «ξεκολλήσει» από το χαμηλό 2%.

Σε ότι αφορά τη MetLife ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ γνωστοποιεί ότι η εταιρεία θα διατηρήσει την ίδια ανθρωποκεντρική φιλοσοφία. Στόχος πάνω απ’ όλα να είναι αυξήσουμε τα «μερίδια μας στις καρδιές» των πελατών μας, υπογραμμίζει ο κ. Μαζαράκης.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ: Πόσο καλά γνωρίζετε την καριέρα του ασφαλιστή;

Σε καιρούς οικονομικής κρίσεως και με μεγάλα ποσοστά ανεργίας οι εταιρείες δυσκολεύονται να προσθέσουν νέους συνεργάτες στο ανθρώπινο δυναμικό τους. Ίσως να μην παρουσιάζουν έξυπνα και σωστά την καριέρα του Ασφαλιστή.

Στο νέο Ασφαλιστικό ΝΑΙ θα βρείτε ιδέες που ίσως βοηθήσουν!

Νέος νόμος για τις εταιρείες οδικής βοήθειας

Το Ασφαλιστικό ΝΑΙ παρουσιάζει ολόκληρο το νέο νόμο για την οδική Βοήθειας. Όλες οι αλλαγές για τις εταιρίες οδικής βοήθειας και οι πρώτες τοποθετήσεις από την αγοράς.

Είναι στη σωστή κατεύθυνση τονίζει στο Ασφαλιστικό ΝΑΙ ο γενικός διευθυντής της Marpfre Assistencia Γιάννης Αθανασίου.

Οι θέσεις της Ένωσης Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος.

Άρθρο εκδότη: Οι έννοιες των λέξεων, η γνώση των ηλικιών, ο χρόνος και οι ασφαλίσεις ζωής!

Στην αρχή του χρόνου 2018 ας θυμηθούμε λίγο πως ονόμασαν οι Αρχαίοι Έλληνες κάποιες λέξεις σχετικές με τον χρόνο, την ηλικία και τη ζωή μας που ίσως μας βοηθήσουν καλύτερα στην καθημερινότητα σε σχέση και με τις ασφαλίσεις ζωής και υγείας και το επάγγελμα των ασφαλιστών που ενδιαφέρει όλες τις ηλικίες, γράφει χαρακτηριστικά ο εκδότης Ευάγγελος Σπύρου. Ένα ενδιαφέρον άρθρο που πρέπει όλοι να διαβάσουμε.

Κοινωνική Ασφάλιση: Πόσο επιβαρύνονται οι ασφαλιστές από τις νέες εισφορές

Διαβάστε πως ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε αυξήσεις που ξεκινούν από 7 ευρώ ενώ στα υψηλά εισοδήματα η αύξηση ξεπερνά το 20% ή και το 37% σε περίπτωση επικούρησης και εφάπαξ.

Τεχνολογία: Οι «έξυπνες μηχανές» και ο ασφαλιστής

Διαβάστε για τις αλλαγές που θα επιφέρει η γνωσιακή υπολογιστική στην ασφάλιση. Σύμφωνα με τα στελέχη της Allianz SE, τον Roy Loeschner όσο και την Daniela Schneider ο τομέας της ασφάλισης θα μετασχηματιστεί από τη χρήση της γνωστικής υπολογιστικής.Εκτιμούν μάλιστα ότι τα ισχυρά εργαλεία της γνωστικής υπολογιστικής θα υποστηρίξουν τους ασφαλιστές στην εκτίμηση των κινδύνων με μεγαλύτερη ακρίβεια

Συναισθηματικά: Ο Μακεδονικός Αγώνας Μέσα από τις Φωτογραφίες του!

Διαβάστε για τον Μακεδονικό Αγώνα και δείτε σπάνιες φωτογραφίες του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων, από το βιβλίο «Ο Μακεδονικός Αγώνας μέσα από τις φωτογραφίες του» (1904-1908) εκδόσεις «ΕΦΕΣΟΣ».

Διαβάστε ακόμη, την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ. Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με ειδήσεις και εκπλήξεις.

Γίνε συνδρομητής