Τεύχος 164, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2017

  • Συνέντευξη του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Aναστάσιου Πετρόπουλου στη Μαίρη Λαμπαδίτη
  • Πωλήσεις: Ανάγκη για οργάνωση
  • Ποιος φοβάται το πράσινο γουρουνάκι και την ιδιωτική ασφάλιση στο συνταξιοδοτικό
  • Ανασφάλιστες ζημιές
  • Η ασφαλιστική αγορά «πουλυβότειρα γη» για την εθνική μας οικονομία
  • Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές
  • Η γεωργία ως αποστολή
  • Συνέντευξη με τον «χρυσό»Μανώλη Στεφανουδάκη

Με συνέντευξη του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Aναστάσιου Πετρόπουλου στη Μαίρη Λαμπαδίτη, κυκλοφόρησε το Ασφαλιστικό ΝΑΙ με 132 σελίδες! Ο κ. Πετρόπουλος στην συνέντευξη του μεταξύ άλλων τονίζει ότι η αλλαγή στη βάση υπολογισμού των εισφορών των αυτοαπασχολούμενων ήταν πάγιο αίτημα των ενώσεων των ελευθέρων επαγγελματιών, που το αποδέχθηκε η κυβέρνηση. Γνωστοποιεί ότι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα περιλαμβάνονται στο νέο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού και ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί σύστημα τριών πυλώνων στο συνταξιοδοτικό, υπό τις παρούσες συνθήκες. Όπως αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος η ιδιωτική ασφάλιση θα παραμείνει «τελείως συμπληρωματική» και υπογραμμίζει ότι τα επαγγελματικά ταμεία, είναι χρήσιμο εργαλείο ενίσχυσης του συνταξιοδοτικού εισοδήματος εφόσον ξεπεράσουμε την ύφεση.

Πωλήσεις: Ανάγκη για οργάνωση

Το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑΙ σχεδόν επί 30 χρόνια είναι κοντά στον ασφαλιστή όπως και το www.nextdeal.gr από το 2007. Τον ενημερώνει και επιμορφώνει με την ίδια αγάπη που το κάνουν οι πιο πολλές μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες. Σε αυτό το τεύχος διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ και γιατί είναι απαραίτητη σε εταιρείες και ασφαλιστές. Πως μπορεί να οργανωθεί ο ασφαλιστής και ποιοι είναι οι παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να λάβει υπόψη του στον προγραμματισμό, που είναι το βασικό στοιχείο της οργάνωσης!

Ποιος φοβάται το πράσινο γουρουνάκι και την ιδιωτική ασφάλιση στο συνταξιοδοτικό

Στην έκδοση Pensions Blueprint της Insurance Europe παρουσιάζεται ο ρόλος των ασφαλιστών στο συνταξιοδοτικό σύστημα των τριών πυλώνων για την αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού ζητήματος και προτείνονται λύσεις στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης έτσι ώστε οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποταμιεύουν επαρκώς και με σωστό τρόπο για τη σύνταξή τους.

Ανασφάλιστες ζημιές

Διαβάστε γιατί το 2016 ήταν η πιο δαπανηρή χρονιά των τελευταίων τεσσάρων ετών όσον αφορά τις απώλειες από φυσικές καταστροφές συνεπεία των καταστροφικών σεισμών και των ισχυρών καταιγίδων. Όλα τα στοιχεία σύμφωνα με την έκθεση της Munich Re.

Η ασφαλιστική αγορά «πουλυβότειρα γη» για την εθνική μας οικονομία

Διαβάστε στο άρθρο του εκδότη Ευάγγελου Σπύρου για την “πουλυβότειρα” ασφαλιστική γη, που δίνει καρπούς για πολλούς με την εργασία, τις αποζημιώσεις, τις υπηρεσίες υγείας. Με την οδική και ιατρική βοήθεια. Με τις νοσοκομειακές υπηρεσίες. Με ενοίκια και εκμεταλλεύσεις ακινήτων. Με αγοραπωλησίες. Με επενδύσεις. Με Αμοιβαία Κεφάλαια.

Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές

Το Ασφαλιστικό ΝΑΙ αποτίοντας «Φόρο τιμής» στην ελληνική παράδοση παρουσιάζει παραδοσιακές φορεσιές από την Ήπειρο και την Κρήτη ενόψει και της Εθνικής Επετείου για την Επανάσταση του '21, από την συλλεκτική έκδοση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και των εκδόσεων Μίλητος, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Η γεωργία ως αποστολή

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του πολιτικού επιστήμονα κ. Αθανάσιου Θεοδωράκη για την αξία του μόχθου, την καλλιέργεια της γης και την αγάπη της αγροτικής παραγωγής.

Συνέντευξη με τον «χρυσό»Μανώλη Στεφανουδάκη

O Κωστής Σπύρου πήγε στην Κρήτη και συνάντησε τον Μανώλη Στεφανουδάκη τον Μεσαρίτη πρωταθλητή ο οποίος μετά από καταπληκτική εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό F 54 των Παραολυμπιακών αγώνων του Ρίο. Διαβάστε την συνέντευξη και πάρτε μαθήματα θέλησης.

Διαβάστε ακόμη, την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ.

Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με ειδήσεις και εκπλήξεις.

Γίνε συνδρομητής