Matrix: Τα δέκα χρόνια που συγκλόνισαν την αντασφάλιση

Ασφαλιστικό ΝΑΙ, Τεύχος 159, Μάρτιος - Απρίλιος 2016

Πριν την έλευση στην Ελλάδα της Matrix Broker at Lloyds, η αντασφάλιση ήταν μια περίεργη «δουλειά» που αφορούσε πολύ λίγους μύστες των ασφαλειών. Η Matrix μία αμιγώς ελληνική αντασφαλιστική μεσιτική εταιρεία, πήρε την αντασφάλιση από την αφάνεια και την έκανε βασικό πυλώνα της δραστηριότητα μιας ασφαλιστικής εταιρείας.

Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια η MATRIX, η μοναδική ελληνική μεσιτική Broker at Lloyd’s, πρότεινε καινοτόμες λύσεις που – εκτός από την παραδοσιακή τοποθέτηση κινδύνων στις διεθνείς αντασφαλιστικές αγορές – εκτείνονται στην ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, στην δημιουργία πρωτοποριακών και καινοτόμων μοντέλων αποθεματοποίησης, αλλά και στην διεύρυνση του φάσματος των καλύψεων που μπορεί να παρέχει μία εταιρία στους καταναλωτές της. Η προσωπική, ταχύτατη εξυπηρέτηση από την στιγμή του αιτήματος μέχρι και τον διακανονισμό της ζημίας, καθώς και οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που βρίσκονται στην διάθεση όλων των πελατών της MATRIX, ανεξαρτήτως του μεγέθους τους, κατά τα τελευταία χρόνια την έχουν τοποθετήσει ως κορυφαία μεσιτική σε επίπεδο ανταπόκρισης και customer service σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (Intelligent Insurer Global & European Awards).

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι σε λίγα χρόνια ξεπέρασε άλλους παλιούς ανταγωνιστές της και κατέχει πλέον μερίδιο αγοράς που ξεπερνάει το 65% στην ελληνική αγορά. Ούτε επίσης είναι τυχαίο ότι έχει αναπτυχθεί σε στοχευμένες αγορές και διαθέτει πέντε γραφεία σε πέντε χώρες (Αθήνα, Λονδίνο, Λευκωσία, Κωνσταντινούπολη, Γιοχάνεσμπουργκ), μία θυγατρική με αντικείμενο τις θαλασσασφάλειες – την MATRIX MIRB MARINE BROKERS -, περισσότερα από 80 έμπειρα και άρτια καταρτισμένα στελέχη και συνεργασίες με εξειδικευμένους συμβούλους σε περισσότερες από 20 χώρες. Πρόσφατα ξεκίνησε εργασίες και στο Ιράν.

Με ετήσιο μεσοσταθμικό ρυθμό ανάπτυξης που ξεπερνάει το 22%, συνεχή και αδιάλειπτη κερδοφορία και ισχυρή κεφαλαιακή βάση, η MATRIX συμβάλλει εκτός των άλλων στην διάδοση και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενισχύει συνεχώς την δράση της σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και εντείνει καθημερινά την προσπάθεια για παροχή υψηλού επιπέδου και καινοτόμων υπηρεσιών, στιβαρή οργανική ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Όλα αυτά δικαιούται να τα γιορτάσει ο επικεφαλής της Matrix κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου με τους φίλους του και τους συνεργάτες του. Όπως και έγινε! Σε ένα μεγάλο πάρτι, παρουσία περισσότερων από 300 εκπροσώπων του ασφαλιστικού κλάδου, αλλά και του επιχειρηματικού και ναυτιλιακού κόσμου, η MATRIX Broker at Lloyd’s γιόρτασε την 10η επέτειο λειτουργίας της ως αμιγώς ελληνική επιχείρηση, με guest star την Άννα Βίσση. Στο πλαίσιο του σύντομου χαιρετισμού του, ο CEO της εταιρίας Δημήτρης Τσεσμετζόγλου ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους, αλλά κυρίως για την πολύτιμη φιλία τους και υπογράμμισε ότι «το δεκαετές αυτό ταξίδι της MATRIX μας έδωσε την χαρά και την τιμή να αποκτήσουμε πολλούς φίλους. Φίλους που είμαστε βέβαιοι ότι θα τους έχουμε μαζί μας και στην συνέχεια του ταξιδιού και που μαζί τους θα γιορτάσουμε πολλές ακόμη δεκαετίες επιτυχιών».