Νέα προσπάθεια για τα ανασφάλιστα

Ασφαλιστικό ΝΑΙ, Τεύχος 158, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2016

Να δούμε εάν τελικά αυτή τη φορά θα δικαιωθεί η επιμονή και υπομονή που έχει επιδείξει ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και της Επιτροπής του Κλάδου Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ζορμπάς. Στις αρχές Φεβρουαρίου έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών ότι ετοιμάζονται τα ειδοποιητήρια-"φωτιά" για εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς που "ξέχασαν" να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους ή δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Για όσους δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ παρά τις συνεχείς προσκλήσεις-εκκλήσεις, γίνονται διασταυρώσεις των στοιχείων του υπουργείου Μεταφορών και η λίστα θα είναι έτοιμη τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο μικροσκόπιο θα μπουν 1,5 εκατομμύριο οχήματα και όσοι βρεθούν εκτεθειμένοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ μόνο για τον εκπρόθεσμο έλεγχο του ΚΤΕΟ.

Σε ό,τι αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο από το 2014, δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Πρόκειται για τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα λάβουν το σχετικό "ραβασάκι" μετά τις διασταυρώσεις μεταξύ των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και των στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Για αρχή θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο 250 ευρώ, ενώ για όσους το αμελήσουν οι "καμπάνες" θα είναι πολύ βαριές, καθώς προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας, φυλάκιση έως 3 έτη αλλά και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.

Αναμένουμε…