Επίτροπος: Μία επιλογή για αίσιο τέλος

Ασφαλιστικό ΝΑΙ, Τεύχος 157, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2015

Ήταν μία δύσκολη μέρα η Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου για την International Life και την Οικογένεια Μπράβου. Το πρωί ο κ. Φώκος Μπράβος, μαζί με τον Γιάννη Μπράβο και τον Μιλτιάδη Νεκτάριο είχαν μία συνάντησης την Τράπεζα της Ελλάδος όπου συζητήθηκε και συμφωνήθηκε όλο το σχέδιο αναδιοργάνωσης του Ομίλου. Αυτό προβλέπει την τοποθέτηση επιτρόπου στην International Life Ζωής την μητρική δηλαδή εταιρεία του Ομίλου αλλά και στην International Life Γενικών Ασφαλίσεων, ως συνδεδεμένη με την μητρική.

Ο Επίτροπος κ. Γιάννης Περιστέρης μεταξύ άλλων θα μεριμνήσει ώστε να μεταφερθεί δωρεάν το χαρτοφυλάκιο ζωής της International Life στη Εθνική Ασφαλιστική. Την ώρα που γράφονταν αυτό το σημείωμα δεν είχε ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ελπίζουμε να μην χαλάσει κάτι την τελευταία στιγμή. 

Παράλληλα η εταιρεία ζωής παύει να δραστηριοποιείται περαιτέρω στον κλάδο. Θα συνεχίσει όμως τη δραστηριότητα της η εταιρεία γενικών ασφαλίσεων της International Life.

Η τοποθέτηση επιτρόπου είναι ένα μέτρο που λαμβάνεται για πρώτη φορά στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και συνεπώς αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχτεί η όλη υπόθεση καθώς με τον τρόπο αυτό φαίνεται να υπάρχει μία δυνατότητα συνέχισης των εργασιών σε μία ασφαλιστική εταιρεία. Ο «ξαφνικός θάνατος» που είχε επιλεγεί στην περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια μόνο δεινά συσσώρευσε στον κλάδο και τους ασφαλισμένους.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας μεθόδευσε με ωριμότητα την όλη υπόθεση και μένει να δούμε τα αποτελέσματα που ευχόμαστε να είναι θετικά για όλους. Η Εθνική Ασφαλιστική με το βάρος που αναλαμβάνει αναδεικνύει την αξία που έχει η ύπαρξη μιας μεγάλης ελληνικής ασφαλιστικής επιχείρησης.

Η ανακοίνωση της International Life Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η International Life βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης χαρτοφυλακίου Ζωής, εγγυώμενη πλήρως τα συμφέροντα όλων των ασφαλισμένων και συνεργατών της.

Κατόπιν αιτήματος της εταιρείας - για λόγους διαφάνειας και διασφάλισης των συμφερόντων όλων των εμπλεκόμενων μερών - η εν λόγω συναλλαγή θα εκτελεστεί υπό την εποπτεία της ΤτΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ιωάννης Περιστέρης, αναλογιστής και έμπειρο στέλεχος της αγοράς, έχει αναλάβει την επίβλεψη της εκτέλεσης και την έγκριση της συναλλαγής, καθώς και όλα όσα η νομοθεσία ορίζει.

Οι εργασίες της International Life στο εξής θα αφορούν στις Γενικές Ασφαλίσεις, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της νέας εποχής και με βασικούς άξονες την καινοτομία και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών μας. Η εταιρεία θα προβεί εγκαίρως σε ανακοινώσεις σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εντός των ημερών.