Ανέλαβε την προεδρία της IAES ο καθηγητής Δημήτρης Λινός

Ασφαλιστικό ΝΑΙ, τεύχος 156, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2015

Συγκινητική και τιμητική και για τη χώρα μας ήταν η ανάληψη της προεδρίας της IAES από τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Δημήτρη Λινό στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χειρουργικής στην Bangkok κάτω από τα χειροκροτήματα εκατοντάδων χειρουργών από όλες τις χώρες του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λινός, έχοντας επιδείξει τις ηγετικές του ικανότητες σε πάρα πολλές διεθνείς συνεργασίες, προτάθηκε και εκλέχθηκε πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (IAES). IAES είναι τα αρχικά της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών Αδένων (International Association of Endocrine Surgeons).Το επίπεδο της Χειρουργικής, αλλά κυρίως της Ενδοκρινολογίας στην Ελλάδα, είναι πολύ υψηλό, όμως η ουσιαστική και συνεχής συνεργασία με τα διεθνή ακαδημαϊκά κέντρα, ιδίως στις ΗΠΑ, όπου σήμερα είναι επικεφαλής στην Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Κλινική Εφαρμογή, είναι η προϋπόθεση και η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της Χειρουργικής στη χώρα μας, είχε τονίσει ο κ. Λινός κατά την εκλογή του.

“Στους στόχους μου, ως πρόεδρος της IAES, είναι να βοηθήσω στην προσπάθεια, που εδώ και πολλά χρόνια κάνουν πολλοί Έλληνες χειρουργοί, τόσο στην προπτυχιακή, όσο και τη μεταπτυχιακή και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση”, πρόσθεσε ο κ. Λινός. Σημειώνεται ο καθηγητής κ. Δημήτρης Λινός είναι συνεργάτης των εκδόσεων Σπύρου επί 20 και πλέον χρόνια. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.