Τεύχος 163, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2016

 • Αποκλειστική συνέντευξη της διευθύνουσας συμβούλου της Allianz κας Φιλίππα Μιχάλη στον Κωστή Σπύρου
  Πωλήσεις: Σχέσεις-Παρουσίαση-Διατηρησιμότητα στην πώληση
 • Solvency II: Ένα χρόνο μετά - O κ. Γιώργος Ραουνάς γενικός διευθυντής της KPMG γράφει για το Solvency II
 • Τι περιμένουμε για το 2027
 • Έτσι θα λυθεί το ασφαλιστικό.
 • Πως θα νικήσετε τον φόβο των Χριστουγέννων.
 • Γραμματόσημα με μηνύματα Χριστουγέννων.
 • Ιατρική Τεχνολογία: Φίλος ή εχθρός για τις ασφαλιστικές;
 • Αναλυτικοί πίνακες και στοιχεία από την ετήσια στατιστική έκθεση της ΕΑΕΕ
 • Καρκίνος του μαστού: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Με αποκλειστική συνέντευξη της διευθύνουσας συμβούλου της Allianz κας Φιλίππα Μιχάλη στον Κωστή Σπύρου κυκλοφόρησε το Ασφαλιστικό ΝΑΙ με 132 σελίδες. Η κα Μιχάλη μιλάει για όλα. Για τις ευκαιρίες που δίνει η Allianz στους ανθρώπους της, για την κρίση και πως έχει επηρεάσει την ασφαλιστική αγορά ,για την τεχνολογία στην οποία θα πρέπει να επενδύσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Αναφερόμενη στα οικονομικά μεγέθη η κα Μιχάλη τονίζει ότι η χρονιά θα είναι προφανώς κερδοφόρα.

Πωλήσεις
Το Ασφαλιστικό ΝΑΙ περιοδικό με ιστορία 30 χρόνων συνεχίζει με άρθρα πωλήσεων, αναλύοντας το θέμα Σχέσεις-Παρουσίαση-Διατηρησιμότητα στην πώληση. Πάνω από 3.000 ενημερωτικές σελίδες πωλήσεων έχουν στηρίξει χιλιάδες διαμεσολαβούντες. Σε αυτό το τεύχος διαβάστε πως θα πρέπει να παρουσιάσει ο ασφαλιστής στον υποψήφιο πελάτη το ασφαλιστικό πρόγραμμα. Οι 8 βασικές οδηγίες, το κλείσιμο της πώλησης και η διατηρησιμότητα. Ασφαλιστές διαβάστε γιατί η επιτυχία ή η αποτυχία της πώλησης ενός ασφαλιστικού προγράμματος εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, από τη σωστή επεξήγηση και παρουσίαση του προτεινόμενου ασφαλιστικού προγράμματος!
Solvency II: Ένα χρόνο μετά
O κ. Γιώργος Ραουνάς γενικός διευθυντής της KPMG γράφει για το Solvency II, συνεχίζοντας την παράδοση του περιοδικού «Ασφαλιστικό ΝΑΙ» να ενημερώνει με απόψεις διακεκριμένων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς και όχι μόνο.
Τι περιμένουμε για το 2027
Το Ασφαλιστικό ΝΑΙ παρουσιάζει τους ηγέτες της ασφαλιστικής αγοράς και τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να δώσουν ώθηση στον κλάδο.
Έτσι θα λυθεί το ασφαλιστικό. Διαβάστε τι προτείνουν οι κ.κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και Πλάτων Τήνιος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.
Πως θα νικήσετε τον φόβο των Χριστουγέννων. Ένα επίκαιρο άρθρο εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και όπως γράφει ο εκδότης Ευάγγελος Σπύρου «…. Το άρθρο μας απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος αναγνωστών μας που είναι Χριστιανοί στο θρήσκευμα. Αυτά όμως που καταγράφουμε περί φόβου ίσως να ενδιαφέρουν και αυτούς που δηλώνουν άθεοι ή άλλο θρήσκευμα. Οι αιτίες του φόβου έχουν ρίζες στα παγκόσμια προβλήματα πέραν εθνών, θρησκειών, πολιτισμών. Ανάλογες είναι και οι απαντήσεις που δίνονται…»
Γραμματόσημα με μηνύματα Χριστουγέννων. Μία διαφορετική προσέγγιση των Χριστουγέννων μέσα από 28 γραμματόσημα από όλο τον κόσμο, μαζί με εικόνες της γέννησης, όπως απεικονίζεται σε ψηφιδωτά, τοιχογραφίες και πίνακες διάσημων ζωγράφων.
Ιατρική Τεχνολογία: Φίλος ή εχθρός για τις ασφαλιστικές;
Γιατί η πρόοδος της τεχνολογίας έχει μια βαθιά επίδραση στον τρόπο άσκησης της ιατρικής επιστήμης. Διαβάστε ολόκληρη με την παρουσίαση του Ηρακλή Δασκαλόπουλου αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής στο διεθνές ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό συνέδριο της Ύδρας.
Η προσφορά της ασφάλισης. Το 2015 το ύψος των επενδύσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς έφθασε το 7,3%,η υψηλότερη τιμή διαχρονικά. Αναλυτικοί πίνακες και στοιχεία από την ετήσια στατιστική έκθεση της ΕΑΕΕ.
Καρκίνος του μαστού: Τι πρέπει να γνωρίζετε
Τι είναι ο καρκίνος του μαστού, πώς μπορούμε να τον προλάβουμε, πως αντιμετωπίζεται; Το Ασφαλιστικό ΝΑΙ επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τον καρκίνο του Μαστού με την βοήθεια της καθηγήτριας, γυναικολόγου-χειρουργού, ειδική μαστολόγου, Λυδίας Ιωαννίδου-Μουζάκα, πρόεδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και εκπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. για τις κατευθυντήριες οδηγίες στον καρκίνο του μαστού.
Διαβάστε ακόμη, την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ.
Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με ειδήσεις και εκπλήξεις.

Γίνε συνδρομητής