Τεύχος 188, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021

 • Δεκαπεντασέλιδο αφιέρωμα στην παρακίνηση

 • Άρθρο Εκδότη: Οι Αργοναύτες, ο Ιάσων και οι Ασφαλιστικές Εταιρείες
 • ΣυΝΑΙσθηματικά: Ένα ιστορικό άρθρο του καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόρη Φιλ. Κωσταρά για την Επανάσταση του '21, με σπάνιες συλλεκτικές φωτογραφίες και σκίτσα
 • Τρεις σημαντικές συνεντεύξεις: Νίκος Μπακατσέλος, Λάμπρος Μιχάλης και Δημήτρης Λινός
 • Λάμπρος Καραγεώργος: Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην ασφαλιστική αγορά η εξαγορά της ΑΧΑ από την Generali Hellas και για τις πολυεθνικές ασφαλιστικές στην Ελλάδα
 • Δρ Σμαρούλα Παντελή: Καλώς ήρθατε στο Κλαμπ των Πέντε Λεπτών
 • Βαγγέλης Βερτόπουλος: Η παγίδα των πεποιθήσεων για την ψυχική μας υγεία και την παρακίνησή μας
 • Γιάννης Σεϊτανίδης: Πώς η πανδημία δεν λύγισε την κυπριακή ασφαλιστική αγορά
 • Μάθετε γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας Διοικητής της ΤτΕ γράφει ιστορία στις συλλογές αρχαίων αντικειμένων

Επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του ως περιοδικό που αποβλέπει στην ενημέρωση και την αυτοβελτίωση, το "Ασφαλιστικό ΝΑΙ" που θεωρεί, ότι εάν έστω και ένας βελτιωθεί σε κάθε έκδοση πέτυχε τον σκοπό του, κυκλοφορεί με ένα δεκαπεντασέλιδο αφιέρωμα στην παρακίνηση.
Διαβάστε τώρα που πολλοί άνθρωποί σας, διοικητικοί και των πωλήσεων νιώθουν δυσκολίες και δυσκινησία σαν ελέφαντες, πώς μπορούν να μεταμορφωθούν μέσω παρακίνησης σε ταχύποδα «τσιτά», πάνθηρες δυνατοί με απίθανα ρεκόρ! Το εξώφυλλο του ΝΑΙ μεταμορφώνεται και αυτό σε manager παρακίνησης!
Διαβάστε ποια είναι τα αποτελεσματικά στοιχεία στην κατεύθυνση παρακίνησης των εργαζομένων σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, λόγω της υγειονομικής κρίσης που συνεχίζεται και έχει αλλάξει και τον χάρτη της εργασίας.
Και ποιοι παράγοντες πρέπει να αξιοποιηθούν από τις ηγεσίες της σύγχρονης επιχείρησης, προς όφελος της προόδου, αλλά κυρίως προς όφελος της περαιτέρω ανάπτυξης των εργασιών της.
Και ΝΑΙ λοιπόν, η παρακίνηση μεταμορφώνει!

Άρθρο Εκδότη: Οι Αργοναύτες, ο Ιάσων και οι Ασφαλιστικές Εταιρείες

Διαβάστε γιατί ο μύθος των Αργοναυτών είχε και έχει απήχηση στους Έλληνες. "Οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι άνθρωποί τους, είναι στην πορεία προς τους στόχους τους και θα πρέπει να καταλάβουν ποιοι είναι οι εχθροί τους, οι συμπληγάδες πέτρες, οι Σειρήνες, οι Αμαζόνες, οι γυναίκες της Λήμνου, οι γίγαντες και οι δράκοι που φυτρώνουν", γράφει στο άρθρο του ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου, που όλοι πρέπει να διαβάσουμε. Διαβάστε τι πρότυπα είχαν τα Ελληνόπουλα στην αρχαία Ελλάδα και τι έχουν σήμερα.

Διαβάστε στα επίκαιρα "ΣυΝΑΙσθηματικά" γιατί η Επανάσταση του '21 είναι, πράγματι μέγιστο γεγονός και γιατί η 25η Μαρτίου 1821 είναι η γενέθλια ημέρα της πολιτικής ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας των Ελλήνων. Ένα ιστορικό άρθρο του καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόρη Φιλ. Κωσταρά με σπάνιες συλλεκτικές φωτογραφίες και σκίτσα.

Διαβάστε τρεις σημαντικές συνεντεύξεις:

 • Νίκος Μπακατσέλος ,πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου
  Γιατί οι αμερικανικοί κολοσσοί εμπιστεύονται την Ελλάδα
 • Λάμπρος Μιχάλης, Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  Εντυπωσιακές εξελίξεις στην καρδιολογία:Από το φάρμακο στο εμβόλιο
 • Δημήτρης Λινός, Καθηγητής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ
  Οι ασφαλιστικές κάνουν λάθος που δεν συνεργάζονται με τους γιατρούς

Διαβάστε επίσης σε 40 σελίδες όλα τα νέα από τον χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας και των φαρμακευτικών εταιρειών, που επιμελούνται οι δημοσιογράφοι του ΝΑΙ και κυρίως οι Άρης Μπερζοβίτης και Ανθή Αγγελοπούλου.

Διαβάστε για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην ασφαλιστική αγορά η εξαγορά της ΑΧΑ από την Generali Hellas και για τις πολυεθνικές ασφαλιστικές στην Ελλάδα, του Λάμπρου Καραγεώργου.

Ψυχολογία

 • Καλώς ήρθατε στο Κλαμπ των Πέντε ΛεπτώνΗ ψυχολόγος Δρ Σμαρούλα Παντελή, για όλους εμάς που περνάμε μικρή "νευρική κρίση" τον τελευταίο καιρό προτείνει κάθε μέρα να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να χαμογελάμε στον καθρέφτη και να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία σαν να είναι τα τελευταία μας πέντε λεπτά.
 • Για την παγίδα των πεποιθήσεων για την ψυχική μας υγεία και την παρακίνησή μας, γράφει ο ψυχολόγος Βαγγέλης Βερτόπουλος.

Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά
Ένα αναλυτικό ρεπορτάζ του συνεργάτη-ανταποκριτή μας στην Κύπρο δημοσιογράφου Γιάννη Σεϊτανίδη σχετικά με το πώς η πανδημία δεν λύγισε την κυπριακή ασφαλιστική αγορά. Πίνακες με την πορεία των ασφαλιστικών εταιρειών στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη, άρθρα, αναλύσεις, μελέτες και την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ.

Επίσης, την ενότητα Αυτοκίνητο που επιμελείται ο συνεργάτης μας Γιώργος Μούζος και μία νέα στήλη τη Λαογραφία, που επιμελείται ο πολύπειρος και δημιουργικός δημοσιογράφος Ηλίας Προβόπουλουλος.

Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με ερευνητική ματιά και αποκαλύψεις συλλεκτικές.

Γνωρίζατε ότι η ASSICURAZIONI GENERALI, ήταν η εταιρία στην οποία εργάστηκε τη διετία 1928-29 και ο νεαρός φοιτητής τότε, αργότερα μέγας πολιτικός, Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής; Διαβάστε το στο UNDERWRITING.
Ενδιαφέρον έχουν και συλλεκτικές αποκλειστικές φωτογραφίες συμβολαίων της ασφαλιστικής εταιρείας ΠΡΩΤΗ και ΑΝΑΤΟΛΗ, τα κτίρια των οποίων γκρεμίστηκαν και αποτελούν σήμερα μέρος του κτιρίου της Τραπέζης της Ελλάδος.
Τέλος μάθετε γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας Διοικητής της ΤτΕ γράφει ιστορία στις συλλογές αρχαίων αντικειμένων. Και αυτό το θέμα στο UNDERWRITING, όπως και ο ρόλος μέλους του Δ.Σ της Εθνικής Ασφαλιστικής το1910 Αλκιβιάδη Κρασσά, νομομαθούς πρωτεργάτη του νόμου για την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών και την αστική ευθύνη οδηγού αυτοκινήτου.

Αναζητείστε το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑΙ στα περίπτερα, στις ασφαλιστικές εταιρίες, σε χώρους υγείας και στο διαδίκτυο!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΙΔΕΩΝ!

 

Πατήστε εδώ για μεγέθυνση (πατήστε το σύμβολο + (zoom in) για μεγαλύτερη μεγέθυνση).

Γίνε συνδρομητής