Τεύχος 182, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2020

  • Συνέντευξη του προέδρου της Insurance Europe κ. Andreas Brandstetter στον Κωσταντίνο Σπύρου
  • Συνέντευξη του προέδρου της Πορτογαλικής Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών κ. José Galamba de Oliveira
  • Μεγάλη έρευνα του ΝΑΙ για την αισιοδοξία
  • Oδοιπορικό του «Ασφαλιστικού ΝΑΙ» στις Βρυξέλλες
  • Άρθρο Εκδότη: Άνδρες αλφησταί και «άχθος αρούρης»!
  • Συναισθηματικά: Εικαστική διαδρομή σε επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου
  • Εκπαίδευση: Η Ασιοδοξία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση
  • Σελίδες Κύπρου: Σε αναζήτηση στρατηγικής οι ασφαλιστικές μετά το ΓεΣΥ
  • Ο  Αισιόδοξος, ο Απαισιόδοξος και ο Ρεαλιστής: Γράφει ο Βαγγέλης Βερτόπουλος. 
  • Λίγη αισιοδοξία Παρακαλώ: Γράφει η Δρ. Σμαρούλα Παντελή

Την «ακτινογραφία» της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς επιχειρεί το Ασφαλιστικό ΝΑΙ δίνοντας βήμα σε δύο σημαντικούς ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος της Insurance Europe κ. Andreas Brandstetter σε συνέντευξή του στο ΝΑΙ και τον Κωστή Σπύρου αναπτύσσει τους άξονες της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εταιρειών. Ο κ. Brandstetter αναφερόμενος στο Solvency ΙΙ, τονίζει χαρακτηριστικά ότι χρήζει σε περιορισμένο αριθμό εστιασμένων αλλαγών.

Παράλληλα ο José Galamba de Oliveira, πρόεδρος της Πορτογαλικής Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών μιλώντας επίσης στο ΝΑΙ και τον Λάμπρο Καραγεώργο «αποκαλύπτει τα  μυστικά» της σημαντικής, σε σύγκριση με την ελληνική, μεγέθυνσης της πορτογαλικής ασφαλιστικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι και οι δύο συνεντεύξεις δημοσιεύονται σε ελληνικά και αγγλικά.

Διαβάστε επίσης μία μεγάλη έρευνα του ΝΑΙ για την αισιοδοξία.
Υψηλόβαθμα στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών απαντούν στην ερώτηση: «Στο ταξίδι του 2020 πόση αισιοδοξία έχετε για τη δουλειά και τη ζωή σας;» και στέλνουν θετικά μηνύματα.

Oδοιπορικό του «Ασφαλιστικού ΝΑΙ» στις Βρυξέλλες 
Διαβάστε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ από το τριήμερο οδοιπορικό στο επίκεντρο των γεγονότων και για την ρηξικέλευθη πρόταση του ΝΑΙ σε breakfast meeting που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού  της Ν.Δ. Άννας- Μισέλ Ασημακοπούλου. Επίσης διαβάστε και ένα ενδιαφέρον άρθρο της κ.Ασημακοπούλου με θέμα η «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο των συζητήσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».                                     ‘

Άρθρο Εκδότη: Άνδρες αλφησταί και «άχθος αρούρης»!
«Στην αρχή του 2020, σε ό,τι κάνουμε ας έχουμε κατά νου ότι «ανιδρωτί» δεν μπορούμε να γίνουμε «άνδρες αλφησταί». Προγράμματα, οργανώσεις, στόχοι, αποτελέσματα ΔΕΝ έρχονται «ανιδρωτί». « Αν δεν εργαστούμε με ιδρώτα και φαντασία με τα πλοία του Νου και των χεριών μας θα είμαστε «άχθος αρούρης», όπως έγραψε ο Όμηρος.»,γράφει στο άρθρο του ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου, που όλοι πρέπει να διαβάσουμε.

Συναισθηματικά: Εικαστική διαδρομή σε επτά αρχαία θέατρα της Ηπείρου
Το Ασφαλιστικο ΝΑΙ προάγοντας  και το πολιτισμό  παρουσιάζει αποσπάσματα από το Λεύκωμα  «Εικαστική διαδρομή σε επτά αρχαία θέατρα της  Ηπείρου», που απέστειλε η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής σε διάφορους φορείς πολιτισμού.

Εκπαίδευση: Η Ασιοδοξία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση
Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές μας αποτελούν τον πλέον ισχυρό και ζωντανό παράγοντα επικοινωνίας του ασφαλιστικού θεσμού με την κοινωνία μας, στο σύνολό της, γράφει Νίκος Δ. Σωφρονάς Γενικός διευθυντής Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών

Ψυχολογία

Ο  Αισιόδοξος, ο Απαισιόδοξος και ο Ρεαλιστής 
Η απαισιόδοξη νοοτροπία είναι σαν τη δυσάρεστη αναπνοή, όλοι την αντιλαμβάνονται εκτός από αυτόν που την έχει!, γράφει ο Βαγγέλης Βερτόπουλος. 

Λίγη αισιοδοξία Παρακαλώ
Η αισιοδοξία, από τα πολυτιμότερα αγαθά για την ψυχική μας υγεία, είναι πάντα υπό κατασκευή, υπογραμμίζει η Δρ. Σμαρούλα Παντελή.

Σελίδες Κύπρου: Σε αναζήτηση στρατηγικής οι ασφαλιστικές μετά το ΓεΣΥ

Στην εκτίμηση ότι η πλήρης εφαρμογή του ΓεΣΥ δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα προγράμματα υγείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών προβαίνουν στο «Ασφαλιστικό ΝΑΙ» πηγές της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή μας στην Κύπρο Γιάννη Σεϊτανίδη. 

Διαβάστε ακόμη, την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ.

Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με ειδήσεις και εκπλήξεις.

 

Γίνε συνδρομητής