Τεύχος 173, Ιούλιος - Αύγουστος 2018

  • Η αξία του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης
  • Ασφαλιστήρια συμβόλαια από το 1890 και το 1899 από την έκδοση «Συλλεκτικά Ασφαλιστήρια Με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία από τον 19ο έως τον 20ό αιώνα»
  • Γνωρίστε τις πέντε φονικότερες καταστροφές στη σύγχρονη Ελλάδα
  • Συναισθηματικά: Μαραθώνας, το ουμανιστικό παγκόσμιο μήνυμα της αιώνιας δόξας της μάχης
  • Άρθρο Εκδότη: Τι νομίζουμε πως είναι ένας «οίκος»;
  • Πωλήσεις: Ο εαυτός και η αυτο-εκτίμηση
  • Υγεία: Πως θα ασφαλίσετε τα... ιατρικά λάθη!
  • Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Δημητρουλάκης Διευθύνων Σύμβουλος Saint-Gobain Autover Hellas
  • Τράπεζα της Ελλάδος: Υψηλής ποιότητας τα κεφάλαια των ασφαλιστικών εταιρειών
  • Έρευνα της KPMG: Γιατί οι εξαγορές και συνεργασίες δίνουν ώθηση στις ασφαλιστικές εταιρείες

Την αξία του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης αναδεικνύει το Ασφαλιστικό ΝΑΙ στο τεύχος που κυκλοφόρησε με 140 σελίδες, με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική που άφησε πίσω της 96 νεκρούς και εκατοντάδες σπίτια και αυτοκίνητα κατεστραμμένα.

Βεβαίως καμία παροχή δεν είναι ικανή να αναπληρώσει την ανθρώπινη απώλεια, ωστόσο οι δεκάδες συνάνθρωποί μας που είχαν την προνοητικότητα να ασφαλίσουν τα σπίτια τους ή τα αυτοκίνητά τους εισέπραξαν τις πρώτες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους ασφαλισμένους.

Διαβάστε αναλυτικά:

Γιατί οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική πρέπει να αποτελέσουν την τραγική αφορμή, προκειμένου να συζητηθεί σοβαρά ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών στην κάλυψη του πληθυσμού από μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Δείτε στις σελίδες του ΝΑΙ 

Ασφαλιστήρια συμβόλαια από το 1890 και το 1899, αλλά και συμβόλαιο με ημερομηνία το 1942 που αποζημιώνει σε περίοδο πολέμου -πρόκειται για πυρασφαλιστήριο στο οποίο ασφαλίζεται το οικοδόμημα του Ταμείου Συντάξεως Προσωπικού (ΣΕΚ) Δίκτυον Λαρισσαϊκού- από την έκδοση «Συλλεκτικά Ασφαλιστήρια Με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία από τον 19ο έως τον 20ό αιώνα» με τη σύμπραξη των Εκδόσεων Μίλητος και των Εκδόσεων Σπύρου.

Γνωρίστε τις πέντε φονικότερες καταστροφές στη σύγχρονη Ελλάδα

1978: Ο μεγάλος σεισμός της Θεσσαλονίκης

1953: Οι σεισμοί σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

1961: Η φονική πλημμύρα του 1961 στην Αθήνα

1999: Η μέρα που «γονάτισε» η Αθήνα από τον σεισμό στην Πάρνηθα 

2007: Η Πελοπόννησος στις φλόγες

Διαβάστε ακόμη για τις αποζημιώσεις που έδωσαν οι ασφαλιστικές εταιρείες για φυσικές καταστροφές το διάστημα 1993-2014.

Συναισθηματικά: Μαραθώνας, το ουμανιστικό παγκόσμιο μήνυμα της αιώνιας δόξας της μάχης

Διαβάστε γιατί ο Μαραθώνας, ως χώρος, αλλά και ως ιδέα, είναι σήμερα τόσο βαθιά ριζωμένος στον Παγκόσμιο Πολιτισμό, ώστε φωτίζει με τις αξίες του τον σύγχρονο κόσμο. 

Επισημαίνεται ότι στον  Μαραθώνα τοποθετήθηκε το 2004 ο ανδριάντας του Στρατηγού Μιλτιάδη δωρεά της οικογενείας του εκδότη κ. Ευάγγελου Σπύρου.

Άρθρο Εκδότη: Τι νομίζουμε πως είναι ένας «οίκος»; Μήπως το ίδιο πράγμα με μία οικία ή και όλα που κατέχει κάποιος; διερωτάται στο άρθρο του ο Ευάγγελος Σπύρου, με αναφορά στο έργο του αρχαίου συγγραφέα Ξενοφώντα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ. 

Ο «οίκος» στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ δεν είναι μόνο η οικία, το σπίτι, αλλά όλα τα κτήματα και αγαθά εντός και εκτός πόλεως διαμονής σημειώνει στο άρθρο του ο εκδότης και προτρέπει τους ασφαλιστές να ψάξουν λίγο περισσότερο τα νοήματα και μηνύματα για την εξασφάλιση του «οίκου» και της οικίας. Ένα άρθρο που πρέπει όλοι να διαβάσουμε με προσοχή...

Πωλήσεις: Ο εαυτός και η αυτο-εκτίμηση

Η αυτο-εκτίμηση είναι βασικό θετικό στοιχείο στην κάθε διαδικασία των πωλήσεων. Αρχές φθινοπώρου 2018,πριν ξεκινήσετε για το μεγάλο τρέξιμο του κλεισίματος του χρόνου, διαβάστε προσεκτικά για το ρόλο της αυτο-εκτίμησης στη ζωή σας.

Υγεία: Πως θα ασφαλίσετε τα... ιατρικά λάθη!   

Οι ασφαλιστικές εταιρείες Generali, Ατλαντική Ένωση και Ασφάλειαι Μινέτα απαντούν στο Ασφαλιστικό ΝΑΙ για την ασφάλιση των ιατρικών λαθών. 

Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Δημητρουλάκης Διευθύνων Σύμβουλος Saint-Gobain Autover Hellas

Συνώνυμο των γνησίων ανταλλακτικών, της άμεσης και άρτιας εξυπηρέτησης και τηςυψηλής τεχνογνωσίας χαρακτηρίζει την Glassdrive®, ο κ. Κωνσταντίνος Δημητρουλάκης, διευθύνων σύμβουλος της Saint-Gobain Autover Hellas, σε συνέντευξή του στο «Ασφαλιστικό ΝΑΙ» και τον Λάμπρο Καραγεώργο, με αφορμή και τα 10 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα.

Τράπεζα της Ελλάδος: Υψηλής ποιότητας τα κεφάλαια των ασφαλιστικών εταιρειών
Διαβάστε στην Έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2017-2018 ολόκληρη την ενότητα που αφορά την ασφαλιστική αγορά.

Έρευνα της KPMG: Γιατί οι εξαγορές και συνεργασίες δίνουν ώθηση στις ασφαλιστικές εταιρείες. Αναλυτικοί πίνακες. 

Και όπως πάντα, το Ασφαλιστικό ΝΑΙ παρουσιάζει τα συνέδρια των ασφαλιστικών εταιρειών με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Σε αυτό το τεύχος δείτε τα συνέδρια της Εθνικής Ασφαλιστικής, της Allianz, της Eurolife ERB, της Interamerican και όμορφες εικόνες από το ετήσιο ταξίδι της Generali στη Φλόριντα.

Διαβάστε ακόμη, την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ.

Γίνε συνδρομητής