Τεύχος 168, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017

  • Αποκλειστική συνέντευξη του Nicolas Jeanmart, επικεφαλής Προσωπικής Ασφάλισης, Γενικής Ασφάλισης και Μακροοικονομίας της Insurance Europe στον Λάμπρο Καραγεώργο
  • Ρεπορτάζ του Κωστή Σπύρου από το συνέδριο το ICMIF Biennial Conference
  • Άρθρο εκδότη: Το τέλος των μονότονων ασφαλιστικών εταιριών ήρθε!
  • Συναισθηματικά: Κυριάκος Βαρβαρέσος - Η βιογραφία ως οικονομική ιστορία
  • Συνέντευξη: Μιχάλης Σωτηράκος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων,NN Hellas
  • Συνέντευξη: Λεωνίδας Σίδερης, Διευθυντής Δικτύων Πωλήσεων, Affinity και Ομαδικών Ασφαλίσεων Eurolife ERB Ασφαλιστική
  • Συνέντευξη: Θάνος Δημητρίου, Netsteps Commercial Director
  • «Φάκελος» Οδική Βοήθεια
  • Τεχνολογία: Τα στοιχεία της Παγκόσμιας Έκθεσης Ασφάλισης για το 2017 (World Insurance Report-WIR)
  • Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις

Με αποκλειστική συνέντευξη του Nicolas Jeanmart, επικεφαλής Προσωπικής Ασφάλισης, Γενικής Ασφάλισης και Μακροοικονομίας της Insurance Europe στον Λάμπρο Καραγεώργο για την πανευρωπαϊκή σύνταξη και πλούσιο ρεπορτάζ του Κωστή Σπύρου από το συνέδριο το ICMIF Biennial Conference που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας το νέο Ασφαλιστικό ΝΑΙ με 132 σελίδες.

Ο κ. Nicolas Jeanmart στη συνέντευξη (σε ελληνικά και αγγλικά) γνωστοποιεί ότι η Insurance Europe θα εργαστεί στην κατεύθυνση, ώστε να καταστεί το πανευρωπαϊκό ασφαλιστικό προϊόν PEPP ένα λειτουργικό και ασφαλές εργαλείο για τους πολίτες της Ε.Ε.

Από το Λονδίνο ο Κωστής Σπύρου που παρακολούθησε τις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου του ICMIF (International Cooperative and Mutual Insurance Federation), που φέτος διοργανώθηκε στο Λονδίνο με μοναδική εκπρόσωπο από την Ελλάδα τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική, μας μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις από την αλληλασφαλιστική και συνεταιριστική κοινότητα.

Άρθρο εκδότη: Το τέλος των μονότονων ασφαλιστικών εταιριών ήρθε!

Διαβάστε πως η απόφαση που έλαβε το 1965 η αεροπορική εταιρία Braniff International για νέα χρωματιστά αεροπλάνα υποστηρίζοντας ότι ήρθε «το τέλος τον μονότονων αεροπλάνων», «επηρεάζει» και την ασφαλιστική αγορά;

«Έχει τελειώσει πια, παρατηρούμε, η ασφαλιστική εταιρία που ζει τη ζωή της στη μονοτονία των μονόχρωμων συμβολαίων, των «ωραίων» γραφείων (που σπάνια επισκέπτονται οι πελάτες), στην άκαμπτη ιεραρχία υπαλλήλων, στην γραφειοκρατία, στην μονοτονία της «παρέας» που ζει σε βάρος των άλλων, στην μονοτονία της μη ανανέωσης και αλλαγής, στην μονοτονία χρήσης μέσων που είναι ήδη παρελθόν και στην μονότονη μελαγχολία των λογιστηρίων που θέλουν κέρδη μόνο και όχι ποιότητα και κέρδη μαζί και φυσικό ανθρώπινο συναίσθημα να «χρωματίζει» όλες τις πράξεις της ανθρώπινης εργασίας!» γράφει χαρακτηριστικά ο εκδότης Ευάγγελος Σπύρου. Ένα ενδιαφέρον άρθρο που πρέπει όλοι να διαβάσουμε.

Συναισθηματικά: Κυριάκος Βαρβαρέσος - Η βιογραφία ως οικονομική ιστορία

Διαβάστε αποσπάσματα από την βιογραφία του Κυριάκου Βαρβαρέσου, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στον χώρο της οικονομικής σκέψης και πολιτικής στην Ελλάδα του 20ου αιώνα μία έκδοση του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συνεντεύξεις:

- Μιχάλης Σωτηράκος
Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων,NN Hellas

- Λεωνίδας Σίδερης
Διευθυντής Δικτύων Πωλήσεων, Affinity και Ομαδικών Ασφαλίσεων Eurolife ERB Ασφαλιστική

- Θάνος Δημητρίου
Netsteps Commercial Director

Οδική Βοήθεια: Το «Ασφαλιστικό ΝΑΙ» ανοίγει τον «φάκελο» ενόψει και της πρωτοβουλίας που λαμβάνει η ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την κατάρτιση ρήτρας ελάχιστων υποχρεώσεων εταιρειών οδικής βοήθειας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών. Τέσσερις εταιρείες οδικής βοήθειας καταθέτουν τις απόψεις τους.

Τεχνολογία: Διαβάστε τα στοιχεία της Παγκόσμιας Έκθεσης Ασφάλισης για το 2017 (World Insurance Report-WIR), για το κύμα της νέας τάσης InsurTech. Πώς οι InsurTechs έχουν αλλάξει το πρόσωπο της αγοράς και πώς η ψηφιακή τεχνολογία είναι πλέον στο επίκεντρο της στρατηγικές των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις: Που «κολλάει» η συμφωνία με τους δανειστές για 120 δόσεις σε ΕΦΚΑ και που θα μπορούσε να δώσει «ανάσα» σε 100.000 ως 200.000 επαγγελματίες μεταξύ των οποίων και ασφαλιστές.

Διαβάστε ακόμη, την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ. Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με ειδήσεις και εκπλήξεις.

Γίνε συνδρομητής