Τεύχος 166, Μάιος - Ιούνιος 2017

  • Η επόμενη ημέρα των ιστορικών εξελίξεων στην ασφαλιστική αγορά μετά και την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι 718 εκατομμυρίων ευρώ στην EXIN
  • Εκτενές ρεπορτάζ από την επίσκεψη του Prem Watsa στην Ελλάδα
  • Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, το καταστατικό και τα πρόσωπα που το υπέγραψαν
  • Είναι έτοιμη η αγορά για την οδηγία IDD;
  • Πωλήσεις: Ποιοι γνωρίζουν την εκπαίδευση ΓΑΤΑ και PESOS
  • Άρθρο εκδότη: Το γέλιο, τα δάκρυα, το κλάμα και οι ασφαλιστές
  • Συναισθηματικά: Από τη Σμύρνη με αγάπη
  • Συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή και μέλους των Δ.Σ. των εταιριών του ομίλου ERGO στην Ελλάδα, Δημήτρη Χατζηπαναγιώτου
  • Παρουσίαση του Ομίλου ΥΓΕIA
  • Συνέντευξη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ευρωκλινικής, Αντώνη Βουκλαρή

Με εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα των ιστορικών εξελίξεων στην ασφαλιστική αγορά μετά και την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι 718 εκατομμυρίων ευρώ στην EXIN, αλλά και εκτενές ρεπορτάζ από την επίσκεψη του Prem Watsa στην Ελλάδα κυκλοφορεί το Ασφαλιστικό ΝΑΙ με 140 σελίδες.

Επίσης με την ευκαιρία των καταιγιστικών αλλαγών στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, το Ασφαλιστικό ΝΑΙ θυμίζει το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, το καταστατικό και τα πρόσωπα που το υπέγραψαν.

Είναι έτοιμη η αγορά για την οδηγία IDD; Το NAI με αφορμή τις αλλαγές στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και κυρίως στη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων, που θα επιφέρει η ευρωπαϊκή οδηγία IDD έδωσε βήμα σε διαμεσολαβούντες για να αναπτύξουν τις εκτιμήσεις τους και τις ανησυχίες τους εν όψει της εφαρμογής της σε περίπου ένα χρόνο.

Πωλήσεις: Ποιοι γνωρίζουν την εκπαίδευση ΓΑΤΑ και PESOS.

Εκπαίδευση είναι η απόκτηση γνώσεων και η εκμάθηση τρόπων εφαρμογής. Είναι η εφαρμογή του περίφημου τύπου Γ-Α-Τ-Α ,που σημαίνει Γνώσεις – Αυτό πεποίθηση – Τεχνική – Ασφαλιστικές συνήθειες. Και η επίτευξη του τύπου Γ-Α-Τ-Α κατορθώνεται με την εφαρμογή των 5 βημάτων γνωστών ως Π.Ε.Δ.Π.Ε. (αγγλικά P-E-S-O-S), δηλαδή Προετοιμάστε – Δείτε – Εξηγήστε – Παρατηρήστε – Επιβλέψτε. Διαβάστε το εγχειρίδιο πωλήσεων του ΝΑΙ και πάρτε ιδέες για τις δικές πωλήσεις!

Στο άρθρο του ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου με τίτλο «Το γέλιο, τα δάκρυα, το κλάμα και οι ασφαλιστές», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «έχει πολλά γέλια και δάκρυα το επάγγελμα ασφαλιστής. Δηλαδή έχει αντικείμενο την Ζωή! Ας συγχαρούμε όσους το υπηρετούν σωστά. Είναι κάτι σημαντικό δίπλα μας». Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο που πρέπει όλοι να διαβάσετε!

Τα Συναισθηματικά κάνουν σεργιάνι στην μνήμη και την ιστορία, μέσα από το βιβλίο του Βασίλη Κορκολόπουλου «Από τη Σμύρνη με αγάπη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μίλητος». Μέσα από ταχυδρομικά δελτάρια και cartes postales θα γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω και θα ζήσουμε τη Σμύρνη κάποτε μέχρι και την καταστροφή τον Σεπτέμβριο του 1922.

Συνέντευξη Δημήτρης Χατζηπαναγιώτου. Ο Γενικός Διευθυντής και μέλος των Δ.Σ. των εταιριών του ομίλου ERGO στην Ελλάδα, αναδεικνύει τα ισχυρά πλεονεκτήματα τα οποία προκύπτουν από τη συνένωση της ERGO με την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Η επένδυση προσθέτει αξία στις εταιρίες του ομίλου, τονίζει ο κ. Χατζηπαναγιώτου και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων προϊόντων.

ΥΓΕΙΑ

Παρουσίαση του Ομίλου ΥΓΕIA, με αφορμή και την βράβευση με το διεθνές βραβείο καλύτερου νοσοκομείου στην Ελλάδα για το 2016 από τον Οργανισμό Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, International Healthcare Commission (IHC).

Όμιλος Ευρωκλινικής: Συνέντευξη με τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνη Βουκλαρή. Ο κ. Βουκλαρής σημειώνει ότι η Ευρωκλινική αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την εταιρική φιλοσοφία, που τοποθετεί τον ασθενή στο κέντρο.

Διαβάστε ακόμη, την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών και τις πολυσέλιδες παρουσιάσεις συνεδρίων και βραβεύσεων με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ. Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με ειδήσεις και εκπλήξεις.

Γίνε συνδρομητής