Τεύχος 165, Μάρτιος - Απρίλιος 2017

  • Εκτενές αφιέρωμα στο πρώτο ασφαλιστικό συνέδριο Economist
  • Άρθρο εκδότη: «Το όνομά σου λέγε μας!»
  • Τα Συναισθηματικά μας «αφηγούνται» την ιστορία της Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα
  • Τα επαγγελματικά ταμεία είναι το νέο «εργαλείο» ασφάλισης
  • Συνέντευξη: Λυκούργος Λιαρόπουλος
  • Πώς ο ασφαλιστής φτιάχνει την δική του άνοιξη
  • Πωλήσεις: Ο Μανώλης Ανδρόνικος έβαλε στην υπηρεσία των πωλήσεων και τα στοιχήματα για την έκβαση προσπαθειών ώστε να παρακινήσει τους ασφαλιστές του
  • Καταπολεμώντας το φαινόμενο της απάτης

Mε εκτενές αφιέρωμα στο πρώτο ασφαλιστικό συνέδριο Economist -με χορηγούς επικοινωνίας Ασφαλιστικό ΝΑΙ και nextdeal.gr- και εξώφυλλο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα που ήταν επίσημος προσκεκλημένος του The Economist First Insurance Forum, κυκλοφορεί το νέο Ασφαλιστικό ΝΑΙ με 140 σελίδες.

Στο άρθρο του ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου με τίτλο «Το όνομά σου λέγε μας!» σημειώνει ότι «Ον και όνομα είναι πια αλληλένδετα και το κάθε τι έχει οντότητα. Χωρίς όνομα δεν υπάρχει κάτι» και θέτει ερωτήματα όπως «Τι είναι τελικά η Ασφαλιστική αγορά;» «Ποιοι γνωρίζουν και ποιοι όχι το όνομά της;». Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο που πρέπει όλοι να διαβάσετε!

Τα Συναισθηματικά μας «αφηγούνται» την ιστορία της Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα. Πρόσωπα και στιγμές κυρίως από την ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους, μέσα από τη σπάνια συλλογή της Λόλας Νταϊφά.

Τα επαγγελματικά ταμεία είναι το νέο «εργαλείο» ασφάλισης. Η πορεία τους στην Ελλάδα και την ΕΕ. Πως κρίνεται από τους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς η λειτουργία των τεσσάρων μεγάλων επαγγελματικών ταμείων τα οποία δεν εντάχθηκαν στον Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και μετατράπηκαν σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Συνέντευξη Λυκούργος Λιαρόπουλος. Οι προτάσεις του ομότιμου καθηγητή Πολιτικής, Οργάνωσης και Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την Εθνική Ασφάλιση Υγείας και το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Πώς ο ασφαλιστής φτιάχνει την δική του άνοιξη. Με αφορμή τη σοφή ρήση του νομπελίστα ποιητή μας, «Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις», το Ασφαλιστικό ζήτησε από ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς να γνωστοποιήσουν πρωτοβουλίες που έχουν σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογήσει, ώστε δημιουργήσουν την δική τους άνοιξη την ασφαλιστική…

Πωλήσεις: Ο Μανώλης Ανδρόνικος έβαλε στην υπηρεσία των πωλήσεων και τα στοιχήματα για την έκβαση προσπαθειών ώστε να παρακινήσει τους ασφαλιστές του. To Ασφαλιστικό ΝΑΙ στη μνήμη του (έφυγε από κοντά μας τέτοια εποχή 8 Μαρτίου 2005) ξαναδημοσιεύει όσα υποστήριζε για την παρακίνηση του ρόλου του Manager ασφαλιστών.

Καταπολεμώντας το φαινόμενο της απάτης. Διαβάστε τα χρήσιμα συμπεράσματα για την πρόληψη, διαχείριση και καταπολέμηση της απάτης από το συνέδριο του Hellenic ACFE Anti Fraud Symposium,το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης, σε συνεργασία με την Boussias Communications και χορηγούς επικοινωνίας το Νextdeal και το Ασφαλιστικό ΝΑΙ.

Διαβάστε ακόμη, την δραστηριότητα όλων των ασφαλιστικών εταιριών και τις πολυσέλιδες παρουσιάσεις συνεδρίων και βραβεύσεων με την έγκυρη ματιά των δημοσιογράφων του ΝΑΙ.

Και όπως πάντα, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ UNDERWRITING μία μοναδική ενότητα με ειδήσεις και εκπλήξεις.

Γίνε συνδρομητής