Είπαν… οι επτά επικεφαλής πολυεθνικών εταιρειών

Ασφαλιστικό ΝΑΙ, Τεύχος 156, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2015

Οι 48 ασφαλιστικές επιχειρήσεις των οποίων η φερεγγυότητα εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος κατέχουν μερίδιο αγοράς 94,0%, εκ του οποίου το 41,9% αφορά θυγατρικές ευρωπαϊκών  οµίλων, 36,6% αφορά θυγατρικές ελληνικών τραπεζών και το υπόλοιπο 15,5% λοιπές επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο μερίδιο έχουν πολυεθνικές. Ας θυμηθούμε τι έχουν δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο οι  επικεφαλής επτά πολυεθνικών εταιρειών.

 

Γιώργος Κώτσαλος

Διευθύνων σύμβουλος Interamerican (σε επιστολή προς το προσωπικό μετά την επιβολή των capital controls): «…η διοίκηση της εταιρείας διατηρεί απολύτως τον έλεγχο των πραγμάτων στις λειτουργίες του οργανισμού. Ο Μέτοχος παρακολουθεί τις εξελίξεις και στηρίζει σταθερά την INTERAMERICAN. (...) Η θέση μας παραμένει πολύ ισχυρή και η φερεγγυότητά μας ιδιαίτερη υ- ψηλή. Η λειτουργία της εταιρείας συνεχίζεται κανονικά και τις ενδεχόμενες δυσκολίες που θα προκύψουν από τυχόν τραπεζικές δυσλειτουργίες, θα τις διαχειριστούμε με τον καταλληλότερο τρόπο… Θα ήθελα να συστήσω θετικότητα στην εκτέλεση του έργου σας, ώστε, με την υπευθυνότητα που σας χαρακτηρίζει και απαιτούν οι περιστάσεις, να μεταφέρετε στους πελάτες σας με σαφήνεια τις θέσεις της εταιρείας. Με προσήλωση και συνέπεια στις αρχές μας, με σύμπνοια και με συνοχή, θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, όλοι μαζί, κάθε κατάσταση αυτής της δύσκολης συγκυρίας».

 

Δημήτρης Μαζαράκης

Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MetLife (αμέσως μετά τα capital controls): «Ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη της αποτελεσματικής λειτουργίας της εταιρείας, ακόμη και σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, ε ί ν α ι ο ι ά ν θ ρ ω π ο ι τ η ς MetLife, τόσο από το διοικητικό δυναμικό όσο και οι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι, που με ισχυρό αίσθημα ευθύνης και απαρέγκλιτο επαγγελματισμό δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία μας να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της, διατηρώντας αναλλοίωτο το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης προς τους πελάτες της…»

 

Luis Miguel Gomez

Διευθύνων σύμβουλος της ΝΝ Hellas: «Η αλλαγή μας σε NN Hellas ενσωματώνει σημαντικά και αδιαπραγμάτευτα δεδομένα: πρώτον, βασίζεται στο γεγονός ότι ο πελάτης μας βρίσκεται στο  επίκεντρο των λειτουργιών μας, περισσότερο από ποτέ. Το ρητό “You matter” αποτελεί για εμάς  έμπνευση και οδηγό στη σχέση μας με όλα τα ενδιαφερόμενα κοινά: πελάτες, εργαζόμενους, ασφαλιστικούς συμβούλους και συνεργάτες και εργαζόμαστε με στόχο να τους προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία με την εταιρεία. Δεύτερον, ενεργούμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για  να είμαστε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας των 35 ετών που έχουμε στην ελληνική αγορά, έχοντας αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας. (…) To rebranding μας εμπνέει και μας υποστηρίζει να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στον άνθρωπο που μας επιλέγει».

 

Πάνος Δημητρίου

Διευθύνων σύμβουλος της Generali (αναφερόμενος στην αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας): «…στόχος της Generali είναι να συνεχίσει την έντονα αναπτυξιακή πορεία προς όφελος των  εργαζομένων, των συνεργατών της και των μετόχων της. Η ανάπτυξή της θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: Στην τεχνολογία - Digitalization, τα καινοτόμα προγράμματα και τις υπηρεσίες - Ιnnovation και στο επίπεδο της παρεχόμενης εξυπηρέτησης- Service. Η Ψηφιακή Τεχνολογία θα αποτελέσει το μέσο προσέγγισης της επόμενης, νεότερης γενιάς πελατών οι οποίοι υιοθετούν στην καθημερινότητά τους όλες τις τάσεις στον τομέα αυτόν. Η τεχνολογία θα αξιοποιηθεί και για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αλλά και τους ασφαλισμένους. Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα. Η Generali θα στηρίξει και στο μέλλον την ανάπτυξή της στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.(…)

 

Ερρίκος Μοάτσος

Διευθύνων σύμβουλος AXA (στο συνέδριο της εταιρείας): «…αναπτυσσόμαστε βασιζόμενοι στην αποστολή μας να προστατεύουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται ώστε να ζουν με περισσότερη ηρεμία. Όραμά μας είναι να κερδίσουμε την προτίμησή τους και η μέχρι στιγμής στρατηγική μας έχει αποδείξει ότι το πετυχαίνουμε καθημερινά, χάρη στη συνεχώς αυξανόμενη ικανοποίηση των συνεργατών μας και στην ιδιαίτερα υψηλή δέσμευση του ανθρώπινου δυναμικού μας. (…) Για να συνεχίσουμε, όμως, στην ίδια πορεία, πρέπει ο καθένας από εμάς να χτίζει σχέσεις αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και να αξιοποιεί τα νέα δεδομένα προς αυτή την κατεύθυνση. Στην ΑΧΑ έχουμε στη διάθεσή μας πολύ σημαντικά ψηφιακά εργαλεία, ανταγωνιστικά και καινοτόμα προϊόντα που κάνουν την καθημερινή μας προσπάθεια ακόμα πιο αποδοτική».

 

Θεόδωρος Κοκκάλας

CEO της ERGO Hellas (σχολι- άζοντας τα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2014): «Με τα αποτελέσματά μας για το 2014 αποδείξαμε ότι η μακροχρόνια και συνετή στρατηγική ανάπτυξης που σχεδιάσαμε και ακολουθούμε αποδίδει στέρεα και θετικά αποτελέσματα. (…) Μπορώ με σιγουριά να πω ότι βρισκόμαστε στο πιο δημιουργικό σημείο της εικοσαετούς και πλέον παρουσίας της ERGO στην Ελλάδα. Πατώντας γερά στα θετικά αποτελέσματα της ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών μας, στις εδραιωμένες σχέσεις με τους συνεργάτες μας, αλλά και στην εξειδικευμένη γνώση της πολυεθνικού δικτύου, σχεδιάζουμε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά τα επόμενα σημαντικά βήματα της αναπτυξιακής μας πορείας».

 

Giuseppe Zorgno

Country Manager της AIG σε Ελλάδα και Κύπρο (αναφερόμενος στις προοπτικές της εταιρείας): «Η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας θα βασιστεί στους εξής πέντε στρατηγικούς άξονες: Κερδοφόρα ανάπτυξη, Πελατοκεντρική Προσέγγιση, Λειτουργική Απόδοση, Άνθρωποι, Εταιρική Διακυβέρνηση… Το δίκτυο των συνεργατών μας παραμένει το βασικό κανάλι των πωλήσεων της AIG, γι’ αυτό και προχωρούμε σε σημαντικές βελτιώσεις στα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις δομές και τις διαδικασίες μας, ώστε να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε μαζί ακόμη περισσότερο και να γίνουμε η ασφαλιστική εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία»